Прикарпатський чиновник попався п’яним за кермом, спробував утекти від патрульних, а потім поскаржився на них в СБУ

Заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Роман Мочерняк намагається уникнути покарання за п’яну їзду та злісну непокору поліцейським.

Сьогодні Івано-Франківський міський суд мав розглянути два протоколи про адмінпорушення Романа Мочерняка (за ст. 130 та ст. 185 КУпАП), які поліцейські склали у ніч з 7 на 8 березня цього року.

Втім, до суду Мочерняк не з’явився та передав клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки з 26 березня до 7 квітня перебуває у відпустці. Разом з тим порушник подав ще кілька клопотань, які, за словами головуючої судді Олесі Зеленко, суперечать одне одному.

Зокрема, в одному клопотанні Роман Мочерняк просить суд закрити провадження за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), а в іншому – передати цю справу на розгляд до Яремчанського міського суду.

Щодо протоколу за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Мочерняк подав клопотання з проханням витребувати докази. Зокрема, просить витребувати з Департаменту патрульної поліції результати розгляду його скарги на дії патрульних, з станції швидкої допомоги – копію документації про первинну медичну допомогу, а також допитати в якості свідка лікаря швидкої медичної допомоги.

Оскільки порушник до суду не з’явився і просив розглядати справу за його участю, суддя відклала засідання на квітень, а інші клопотання без Мочерняка не розглядала.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Івано-Франківської області, у ніч з 7 на 8 березня Роман Мочерняк по вулиці Незалежності за кермом автомобіля “Volkswagen Passat” на литовських номерах порушив ПДР. На вимогу поліцейських зупинитися не реагував, а відтак заїхав на парковку біля готелю “Надія”.

Читайте також  П’яна матір із 3-річним малюком заснула у парку: який вирок виніс суд

До речі, цей автомобіль посадовець-порушник у е-декларацію не вніс. Задекларував лише вантажівку УРАЛ та легковик “Chevrolet Epica”.

Коли поліцейські підійшли до водія і попросили документи, він сказав, що не має. Копи також помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння, втім пройти тест на “Драгері” порушник відмовився. Після того його доставили у міський відділ поліції для встановлення особи.

У відділі, за словами речника патрульної поліції Миколи Гурака, Мочерняк під час спілкування з поліцейськими раптово вибіг у коридор і намагався втекти. Патрульні змушені були застосувати до втікача кайданки. У цей час в нього з кишені випав паспорт. Затриманий заявив, що йому погано, і просив викликати “швидку допомогу”. Поліцейські зняли кайданки і викликали медиків.

“Водій поводився агресивно, вимагав викликати слідчо-оперативну групу, дзвонив на урядову “гарячу лінію” та вимагав надати первинну юридичну допомогу”, – розповів Гурак.

Зрештою, погодився пройти освідчення на алкоголь у медзакладі. Однак, коли його доставили в обласний наркодиспансер, у присутності двох свідків від освідчення відмовився, протоколи про адмінпорушення не підписав і пішов у невідомому напрямку.

Після того написав на патрульних скарги щодо перевищення службових повноважень. Зараз ці факти перевіряють слідчі СБУ.

КУРС писав, що рік тому Роман Мочерняк претендував на посаду начальника управління лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області. У 2015 році очолював ТОВ “Глобалкарпати-Еко”, яке фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів на будівництві фортифікаційних споруд. А в 2012 році Роман Мочерняк балотувався до Верховної Ради України від партії Наталії Королевської “Україна – вперед”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.