На заздрість Росії: білоруси масово перейдуть на українську мову

Білоруські школярі вивчатимуть українську мову, завдяки чому зможуть краще зрозуміти культуру й звичаї сусідньої країни

Міністерство освіти Білорусі затвердило навчальну програму, згідно з якою учні 5-9 класів вивчатимуть українську мову.

Головна мета програми – сформувати у школярів уміння й навички нормативної усної й письмової української мови. Навчання будуть вести білоруською та російською мовами.

Учні отримають базові знання про особливості української мови в порівнянні з російською й білоруською. За рахунок цього білоруські діти зможуть розвинути почуття любові й поваги до українців, проявити інтерес до мови, культури, літератури, звичаїв і традицій сусідньої країни.

У посольстві України в Білорусі кажуть, що вивчення української мови в білоруських школах буде відбуватися в рамках розвитку співробітництва країн у сфері освіти. Про це держави домовилися під час візиту Олександра Лукашенка в Україну в 2017 році.

На філологічних факультетах в університетах Мінська та Бреста вже готують викладачів української мови і літератури. Крім того, в Мінську і Гомелі зараз є курси української мови для дорослих і дітей, які організували представники української діаспори.

Нагадаємо, з вересня в Україні впровадять експеримент з вивчення в 10-х класах шкіл інтегрованого курсу “Природничі науки”. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Міносвіти.

По суті, це є об’єднанням астрономії, біології, географії, економіки, фізики та хімії в один предмет.

Як повідомляла Politeka, раніше стало відомо про радикальні нововведення, які можуть очікувати батьків школярів вже незабаром.

Так, наразі проходять громадські слухання щодо зарахування дітей до першого класу. Підсумком може стати документ, згідно з яким дітей вже з 31 травня будуть оформляти в школу за місцем прописки.

Крім того, вже в 2018/2019 навчальному році в школах старує пілотний проект щодо впровадження електронних підручників, який триватиме до кінця 2020/2021 навчального року.

Читайте також  “Ми з нею на одній хвилі”: Ivan NAVI вперше прокоментував чутки про роман з Марією Яремчук

За цей час планується вивчити використання експериментальних зразків 41 підручника. У цьому році таких підручників вже 5, 13 планується на другий навчальний рік і 23 – на третій рік проекту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.