Хто не підходить під статус «хрещених батьків»? Це треба знати заздалегідь…

Нам відомо про хрещення небагато. Однак варто було б цю тему частіше висвітлювати, оскільки хрещення є першою сходинкою до Бога.

Хрещення малюка – ціле торжество для всіх членів родини! Для того щоб все таїнство пройшло, як слід, важливо відповідально підійти до вибору хресних батьків.

Хрещеними називаються ангели на землі, покликані допомагати і оберігати маленького чоловічка, вести до Бога. Те, яких хресних виберуть батьки, впливає на подальшу долю малюка. Це не слід забувати.

Кожна церква має свої заборони, яким важливо віддавати належне. Будь-церковний служитель з радістю може проконсультувати з даного питання.

Яких хресних не допускають
1. Церквою не допускається брати хрещеною матір’ю дівчину, якій менше 14 років, а також хресним батьком хлопця, віком менше 15 років. На думку церкви, тільки після досягнення цього віку, молоді люди можуть приступити до духовного виховання.

2. Хрещені і ченці – речі абсолютно несумісні! Така думка церкви.

3. Люди, у яких спостерігаються психічні відхилення, захворювання, автоматично не можуть стати хрещеними до повного одужання.

4. За церковними правилами не можна брати в хресні сімейну пару, оскільки є заборона на одруження кумів.

5. Батьки не можуть бути одночасно і хрещеними своєму малюкові.

Забобони, які не мають підстави

1. Люди кажуть, що якщо дівчинку хрестила незаміжня жінка, а хрещеним для хлопчика став чоловік, які ще не встигли обзавестися сім’єю, то хресні забирають у дитини щастя собі.

2. Ще одним поширеним забобоном є те, що не можна брати в хресні мами вагітну жінку.

Основним завданням хресних стає пояснення свого хрещеного сина або дочки і про те, що являє собою любов, зло і добро, віра і т.д. Духовні батьки повинні знати, як краще висвітлити ці питання і направити дитину на істину.

Читайте також  Міський голова роздавав подарунки франківчанам, в котрих на День міста народилась дитина (фото)

Сучасні хресні вважають, що головне подарувати щось малюкові на свято, іграшки, солодощі, гроші. На жаль, багато хто забуває основне – що вони насправді – духовні наставники!

Обряд хрещення людини може бути проведений тільки 1 раз. У церкві немає поняття перехрещення! Хрещені вибираються один раз. Від вибору хресних батьків залежить багато в подальшому житті маленького чоловічка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.