Мер пообіцяв причепурити місто до Великодня

Цього року найголовніше свято християн настане досить рано. Руслан Марцінків пообіцяв причепурити місто до Великодня. Як зміниться Івано-Франківськ – читайте на Franyk.city.

Ремонт доріг та генеральне прибирання. Ось що чекає Франківськ у найближчі дні. Цією інформацією поділився Руслан Марцінків на своїй офіційній сторінці у фейсбуці. Мер зазначає, що хоче привести все до ладу перед Великоднем. Крім цього, зміни чекають і на зелені насадження. Мер зазначає, що є необхідність привести у порядок існуючі дерева та прибрати поламані.

Приєднатися до наведення чистоти та затишку у місті посадовець закликає наших мешканців. У своїй публікації Руслан Марцінків запрошує всіх виходити на весняні толоки.

Такий спосіб наведення ладу на урбанізованих територіях – не новий. Всі ми пам’ятаємо «суботники» ще зі шкільних років.

За радянських часів влада намагалася зайняти вільний час на вихідних не тільки учнів та студентів, а й дорослого населення. У деяких регіонах були навіть «недільники». Якщо підприємство виводило у вихідний день своїх працівників на роботи з благоустрою – мала бути вельми поважна причина, аби лишитися вдома. Тим не менш, зараз такі заходи є добровільними і зазвичай несуть елемент благодійності. Толока в Україні була здавна. На відміну від нав’язаних традицій, вона довго існувала у селі, як форма взаємодопомоги. Зазвичай люди збиралися у вільний час аби побудувати церкву чи школу.

Минулого року, так звану, толоку організували у столиці, де мешканці могли у вільний час вийти та прибрати територію свого району.

Крім Києва восени та навесні такі заходи проводять і інші міста.

Проте, жодна толока не вирішить проблему побитих доріг. Нагадуємо, що нещодавно водії провели акцію, де у ями на міських трасах висадили квіти.

Читайте також  Сотня двірників вийде прибирати Франківськ до Великодня

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.