“Росія буде зруйнована”: Порошенко попередив Путіна

Президент України Петро Порошенко звинуватив Російську Федерацію в недотриманні законів і норм міжнародного права та заявив, що через це їй загрожує повна руйнація.

Про це Порошенко сказав в інтерв’ю Financial Times, відповідаючи на запитання про рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору “Газпрому” з “Нафтогазом” на користь України.

Порошенко також зазначив, що офіційний Київ ініціював кілька судових процесів проти Росії в ООН, зокрема, щодо анексії Криму.

“Якщо Росія не поважає закон і не виконує рішення суду, я вважаю, що в результаті вона буде повністю зруйнована. Це не те, з чим можна миритися”, – сказав глава України.

Він наголосив, що Росія повинна понести покарання відповідно до “абсолютно чіткої процедури в суді”. Якщо “Газпром” не підкориться рішенню Стокгольмського арбітражу, це те буде порушенням правил міжнародної торгівлі.

У Державній думі РФ різко відповіли Порошенку, заявивши, що його слова є “безсилою злобою” політика.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги НАК “Нафтогаз України” про компенсацію обсягу газу для транзиту, який недопоставлений російським “Газпромом”. Так, Україна домоглася компенсації в розмірі 4,63 мільярда доларів.

Як писав “Обозреватель”, “Газпром” почав виправдовуватися і шукати зустрічі з “Нафтогазом”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.