На Прикарпатті випав сірий сніг

Сірий сніг на Прикарпатті. Досить дивно для регіону, який не вважається промисловим. Що ж тепер робити: бити на сполох та рятувати екологію чи шукати логічне пояснення ситуації? Дізнайтеся на Franyk.city.

Про незвичний колір зимових опадів почали повідомлю вати мешканці Бурштину у соціальних мережах. Небайдужі містяни зняли відео, на якому видно, що опади зовсім не нормального кольору. Припускають жителі міста, що такий сніг міг випасти через роботу місцевої ТЕС.

Варто зазначити, що зараз можна знайти інформацію про те, що станцію ще минулого року визнали одним з найбільших забруднювачів повітря. Порівняли минулого літа Бурштинську ТЕС з  Маріупольським металургійним комбінатом, який, до речі, увійшов до «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів». За підрахунками екологів, станом на 2017 рік у повітря було викинуто більше 160 тонн шкідливих речовин. Більше забруднює українське повітря тільки підприємство у Кривому Розі.

Варто зазначити, що у 2009 році Бурштин визнали одним з найбрудніших міст. Проте, Прикарпаття лишається одним з найчистіших регіонів, у порівнянні з іншими областями.

До речі, нестандартного кольору опади – зовсім не новинка для України. З часу форсованої індустріалізації кількість шкідливих викидів збільшувалася та накопичувалася в атмосфері. Зараз мешканці промислових регіонів, таких як, Донбас, згадують, що через активну роботу заводів сніг міг бути навіть чорного кольору. Нерідко тут також випадали і дощі помаранчевого кольору.

В 2004 році в Польщі випав жовтогарячий сніг. Так, як опади були у східній частині регіону – їхня частина перенеслася до Закарпаття.

Тим не менш, у нинішній ситуації з Бурштинською ТЕС поки що немає офіційних заяв чи коментарів керівництва підприємства, щодо рівня викидів у нинішньому році.

Читайте також  Франківчанка Елеонора Джичка змагається за участь у конкурсі краси «Міс Україна Всесвіт» (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.