«На один препарат – по п’ять тисяч гривень», – жінка із Прикарпаття благає допомогти врятувати її сина

Андрій разом із мамою сподіваються на допомогу небайдужих.


13-річний Андрій Рощін із Коломиї (Івано-Франківська область) вже кілька років бореться зі страшною недугою. Ще у 2010-му у нього діагностували імунодефіцит, який виявився Т-лімфобластною лімфомою з ураження кісткового мозку. Сьогодні він закінчує третій курс хіміотерапії в Австрії, однак попереду ще тривале і складне лікування. Лише після нього можна буде говорити про пересадку кісткового мозку. Але грошей у сім’ї катастрофічно бракує – мати хлопчика, Уляна Діденко виховує його та ще молодшого сина сама. Жінка каже, що батько Андрійка після розлучення дитиною навіть не цікавиться.

До хвороби Андрійко був як і всі його однолітки – веселий, непосидючий, трохи бешкетник. Міг цілими днями гасати з м’ячем із друзями, любив фантазувати та уявляти себе героєм чергової казкової історії. Пані Уляна розлучилася з його батьком, коли синові було лише 2,5 рочки. Потім намагалася влаштувати особисте життя, вийшла заміж вдруге, однак і цей шлюб виявився невдалим – пара розлучилася, а Уляна залишилася сама із двома дітьми (сьогодні молодшому синові п’ять років). Жінці доводилося цілими днями працювати, аби прогодувати дітей, бо могла розраховувати лише на допомогу і підтримку батьків-пенсіонерів.

Біда в дім прийшла одного дня, коли Андрійко захворів на звичайну застуду.
– Лікарі сказали, що в нього гостра респіраторна інфекція, але вилікувати його ми не могли дуже довго, не допомагали ні дорогі ліки, ні народні засоби, – розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕНТР Уляна Діденко. – Дійшло до того, що дитину щомісяця прокапували імуноглобуліном, сказали, що в нього імунодефіцит. А в 2017 році після гострої форми вітрянки в Андрія за два місяці різко збільшилися лімфовузли. Ми звернулися до лікарні в Коломиї, там зробили аналізи і відразу скерували в Івано-Франківcьк на огляд. Там дитину прооперували. Видалені лімфовузли повезли на гістологію в Київ і на початку червня поставили страшний діагноз – Т-лімфобластна лімфома з ураження кісткового мозку.

Читайте також  У Рожнятові несправний ліфт зупинився, коли в ньому перебували медики із важким хворим

Уляна каже, що тоді ці слова медиків пролунали для неї, наче грім серед ясного неба. Вона зізнається, що була готова до чого завгодно,тільки не до онкології у своєї дитини.


Столичні медики одразу сказали, що із такою слабкою імунною системою, як у Андрія, в Україні для нього лікування немає. Уляна почала подавати запити у різні закордонні клініки, а у відповідь отримувати рахунки з кількома нулями.
– У Німеччині потрібно було 20 тисяч доларів заплатити лише за пошук донора, в нас таких грошей не було. Хотіли їхати в Італію, але там нам відмовили. Взагалі з лікуванням допомагали знайомі і родичі, бо навіть коли проходили хіміотерапію в Україні, лише за одну пляшку «Октагаму» платили по 5 тисяч гривень. А таких потрібно було по 6-8 на курс. Причому прокапували цей препарат кожних три тижні, бо без нього результати аналізів давали збій. Словом, це для нас захмарні суми.

Врешті, Уляна з сином на початку грудня минулого року поїхали на лікування в Австрію. Сподівалися, що дитину одразу готуватимуть до операції. Однак виникли непередбачувані проблеми.

– Нам запропонували пройти третій курс «хімії», оскільки потрібен час, аби знайти донора, – продовжує мати хлопчика. – Зараз ми його вже закінчуємо, але у сина виникли ускладнення з головою – паралізувало ліву частину тіла, тому довелося робити операцію. Мало того, після операції виявилося,що в голові у нього грибкова інфекція. Окрім того, в Андрійка з’явився тромбоз і діагностували проблеми з серцем. Лікарі кажуть, що поки дитину повністю не вилікують, про пересадку кісткового мозку і мови бути не може. Радять набратись терпіння, адже такий курс лікування зазвичай триває до шести місяців.

Читайте також  На Прикарпатті поліція затримала 38-річного “парфумера”

Уляна Діденко благає усіх небайдужих про допомогу. Попереду тривале лікування Андрійка і операція з пересадки кісткового мозку, а грошей катастрофічно бракує.

Номер рахунку в «ПриватБанку» для порятунку Андрія Рощіна: UAH (гривня) 5168742605985906, 5168742604782254, USD (долар) 5168742605985898, ЕUR (євро) 5168742605985880 (мама – Уляна Діденко).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.