Нелегальним мігрантам не буде місця в Івано-Франківську

Проблема нелегальних мігрантів радше підходить до дискусій про ситуацію у Західній Європі. Тим не менш, для Франківська дане питання стало актуальним. Чому підняли питання нелегальної міграції та хто буде ним займатися – читайте у матеріалі Franyk.city.

Заступник начальника відділу Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області Володимир Гаврилаш розповів, що на даний момент правоохоронні органи проводять операцію «Мігрант», щоб виявити осіб, які нелегально перебувають на території нашої держави. Як що ж «нелегалів» все ж таки знайдуть на території Франківська – вирішувати їх долю буде вже міграційна служба.

За даними Державної статистики на кінець 2017 року в нашій області перебувало більше 13 тисяч мігрантів.

Цікаво, що пік міграції в Україні прийшовся на десятиріччя 1990х -2000х років. За даними статистичних служб, найбільше всього до нашої країни прибувало жінок та дітей. Також, варто зазначити, що через конфлікт у Придністров’ї багато осіб з цієї зони перемістилося до західних областей України.

На сьогоднішній день у нашій країні функціонує Державна служба з міграції, яка і займається справами нелегальних мігрантів. 16 лютого вже відбувалися заходи протидії нелегалам. Тоді було виявлено чотири особи, які перебували незаконно на території нашого міста. В Україні ж всього було затримано за цей період 266 нелегальних мігрантів.

Насправді, в українських умовах «нелегали» – це не стереотипні образи біженців з Сирії чи інших гарячих точок. У нас прийнято вважати нелегальними мігрантами тих, у кого на даний момент прострочена віза або були порушені правила проживання в Україні. Проте є і такі і незаконні переселенці з Молдови, Азербайджану та інших колишніх республік СРСР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.