Масове отруєння собак: прикарпатці б’ють на сполох

Догхантери стали проблемою не просто для суспільства, а для екосередовища міст в цілому. На даний момент прийняті максимальні міри безпеки для того, щоб безпритульні собаки жили на вулицях. Тим не менш, труїти тварин не припиняють. Що сталося на Прикарпатті – читайте на Franyk.city.

Івано-Франківська область. Долина. Місцеві мешканці скаржаться на те, що прямо на вулицях гинуть безпритульні тварини. На очах у дітей та дорослих в агонії помирають ні в чому не винні тварини. Містяни вирішили написати заяву до поліції, щоб розслідувати справу місцевого догхантера.

Отруїти собаку дуже легко, розповідають ветеринари. Особи, що вбивають тварин розкидають отруту на сніг. Спеціалісти розповідають, що слід пильнувати сніг власникам собак. Рожевий колір – ознака небезпеки.

Догхантери використовують такі препарати, що одразу проникають в кров і дають максимум півгодини, щоб врятувати тварину. Якщо ви побачили, що ваша тварина з’їла чи торкнулася отруйних продуктів – не гайте часу та одразу везіть свого улюбленця до ветеринара. Перед цим бажано дати рослинної олії, щоб вивести природнім шляхом препарат. Це перша допомога. Також радять вводити вітамін В6, аби полегшити перенесення отрути організмом.

Тим не менш,  не слід зневажати професійною допомогою, адже тільки у клініці можуть надати антидот та провести обстеження.

На даний момент в Україні приймають всі необхідні засоби, щоб попередити випадки вбивства. Тварин забирають до притулків, де проводять медичне обстеження та вішають на вухо кліпсу, що попередити оточуючих про те, що собаку лікували та стерилізували.

У столиці взагалі хотіли прийняти постанову про те, щоб визнати вуличних тварин частиною екосистеми міста. Проте, це стосувалося лише безпритульних котів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.