На прикарпатські школи чекає “нова ера”

Сьогодні, 7 лютого, відбулось засідання колегії департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА.  Чиновники говорили про створення нового освітнього середовища та оновлення навчання в умовах “Нової української школи”.

Нове освітнє середовище — це нові плани, нові методики, нові підручники, — розповідає директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович.

Держава виділяє на реформу загальної середньої освіти майже 3 мільйони гривень, ще мільйон гривень є не розподіленим. Гроші витратять на умеблювання класів, комп’ютерне обладнання, нові підручники та навчання вчителів. На один клас держава виділяє близько 80-ти тисяч гривень, тому область не зможе уникнути співфінансування. За попередніми підрахунками, з обласного бюджету на освіту доведеться витратити 800 тисяч гривень.  Аби не перевантажувати школярів, книжки друкуватимуть у 2-ох томах.

Дитина ходитиме до школи з тоненькою книжечкою у першому семестрі, і з її другою тоненькою частиною — в наступному семестрі, — пояснює Віктор Кімакович.

Мінімальне комп’ютерне обладнання — це проектор, ноутбук для вчителя, принтер, сканер.

Ми не зможемо забезпечити, до прикладу ноутбуками, всі школи, тому свій внесок повинні зробити й районні ради, — зазначив Кімакович.

На навчання вчителів передбачено 386, 6 мільйонів гривень передбачено на навчання викладачів. За ці кошти готуватимуть тренерів та оплатять дистанційні навчальні курси для вчителів. Обов’язкове додаткове навчання передбачене для вчителів початкових класів та вчителів у школах, де навчання ведеться мовою національних меншин. Передбачено, що в Івано-Франківську підвищать свою кваліфікацію 167 педагогів.
Влітку для вчителів також проводитимуть навчальні семінари та інтенсиви.

Це буде зовсім інший тип навчання, ті хто його не пройдуть — не отримає кваліфікації

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.