Звернулись до Києва: франківські комунальники шукають новий механізм для годинника на Ратуші

Як повідомлялось раніше, в Івано-Франківську на міській Ратуші зупинився годинник.

Годинник вийшов з ладу близько двох тижнів тому. За словами керівника КП «Івано-Франківськміськсвітло» Віктора Синишина, проблема виникла у самому механізмі, передає кореспондент Фіртки.

«Годинник декілька десятків років паявся в ручну, без схем. Вийшов з ладу механізм. Зараз ведуться пошуки обладнання для заміни. Шукаємо саму серединку, яка здійснює переведення стрілок на більш сучасну. Уже сконтактувались із Києвом, там є годинниковий завод, очікуємо від них відповіді», – пояснив комунальник.

За словами Віктора Синишина, годинник працює, але відстає та показує невірний час.

«Спочатку ми звернулись до того, хто виготовляв цей механізм, але людина специфічна, каже щоб спочатку йому заплатити кошти і тоді він прийде буде дивитися, ремонтувати, а паралельно він пише листи до міського голови. Ми пояснювали, що не можемо так зробити, треба через систему Прозоро. Людина хоче готівку наперед, тоді погоджується продати механізм. Орієнтовну вартість, яку нам озвучили, – близько 100 тисяч гривень разом з роботою», – пояснив Віктор Синишин.

Нагадаємо, годинник на міській Ратуші виходить з ладу уже не вперше. В жовтні минулого року часомір також виходив з ладу та відставав.

Влітку пристрою дошкуляє висока температура, а взимку – мороз. Також на пристрій впливають грози, відтак його доводиться часто ремонтувати. У підсумку, окремі механічні частини годинника зносилися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.