17-річна студентка, котра постраждала на відкритті новорічної ялинки у Франківську, практично не бачить на ліве око (відео)

Урочиста музика, сяюча ілюмінація, піротехнічне шоу… А далі – гучний вибух. Після нього святкування відкриття головної ялинки Івано-Франківська для 17-літньої студентки Прикарпатського університету Світлани завершилося. Уламок від піротехнічного фонтану поцілив дівчині прямо у скроню.

У цьому зізналася мати Світлани Марія Петрівна. Нині вона у Верховині. Із журналістами вийшла на зв’язок по телефону. Жінка досі не може оговтатися від недавніх подій. Каже, до останнього сподівалася на те, що дочка буде бачити,, пишуть Версії з посиланням на Вежу.

Тим часом триває слідство. Профільні органи встановлюють, чий недогляд призвів до нещасного випадку.

У практиці піротехніків випадок із вибухом «холодного вогню» – перший, зізнається підприємець Володимир Кашевко. Запевняє, техніки безпеки виконавці робіт дотрималися сповна. Припустити, що піротехнічний «фонтан» вибухне, не міг ніхто.

Уникати відповідальності Володимир не має наміру. Не бажає і переводити стрілки. На інших причетних до ситуації. Прагне зберегти авторитет, над яким працював понад 15 років. Та людське обличчя.

Непередбачувані обставини спровокували внутрішнє розслідування у міській раді. Організатори святкового дійства, запевняють у Мерії, уже понесли покарання.

Хто ж винен? Для батьків постраждалої Світлани це питання нині другорядне. Кажуть, у першу чергу хвилює здоров’я дочки. Тому на слідчо-правову «метушню» в Івано-Франківську у них немає часу.

Натомість студентство Прикарпатського університету налаштоване рішуче. У перші дні після нещасного випадку активна молодь оприлюднила власні вимоги до міської влади. Та запевнила, не відступить, поки не доб’ється справедливості.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.