У гуртожитки франківського вишу обмежили вхід через кір

Ситуація з захворюваністю на кір в Україні залишається напруженою. Найбільше випадків хвороби зареєстровані на Франківщині. Станом на 23 січня ця цифра складала 463.

Школи Івано-Франківська уже вийшли на навчання. У закладах проводилася роз’яснювальна кампанія щодо вакцинування, пише Галка.

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника студенти, які проживають у гуртожитках, на колективних зборах за участі директора студмістечка Михайла Лилика внесли пропозицію запропонувати ректорату обмежити відвідування гуртожитків сторонніми особами.

Профорг вишу Віталій Комар розповів, що це зробили з метою запобігання поширення інфекційних захворювань та враховуючи те, що в гуртожитку №5, як повідомили на зборах, були зареєстровані випадки захворювання на кір.

Ректорат прийняв пропозицію.

Проректор ПНУ імені Василя Стефаника Ярослав Шинкарук відзначив, що в період канікул та сесії (з 28 грудня по 19 лютого) близько 80% студентів, які проживають в гуртожитках університету, виїжджають за основним місцем проживання і приїжджають у гуртожиток лише в день екзамену.

У зв`язку з поширенням у місті та області випадків захворювання на кір прийняли розпорядження про вжиття відповідних заходів.

“Оскільки студенти зараз більше часу знаходяться в контакті з іншими людьми – це створює певний ризик для захворювання студентів. Тому відповідним розпорядженням працівників гуртожитків зобов`язали систематично прибирати приміщення гуртожитків із дезінфікуючими засобами, забезпечити збереження майна студентів та належний перепускний режим, організувати постійний моніторинг стану захворюваності серед мешканців та працівників гуртожитків””, – зазначив Шмнкарук.

Прес-служба Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газуповідомила, що навчання у виші розпочнеться 15 лютого, тому наразі ніякі заходи щодо запобігання захворювання на кір не проводяться.

На початку другого навчального семестру, можливо, рекомендуватимуть вакцинуватися студентам, які не мають щеплення.

В Івано-Франківському національному медичному університеті вже розпочалося навчання. Однак оскільки не було зафіксовано жодного випадку захворювання на кір серед студентів чи викладачів, ніякі спецальні заходи не проводилися.

Читайте також  На Івано-Франківщині від кору померла жінка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.