У Франківську поліція оштрафувала водія маршрутки, який не пропустив “швидку”

Патрульні зупинили маршрутний автобус №24, який не пропустив машину швидкої допомоги з увімкнутими проблисковими маячками. Виявилося, що чоловік керував громадським транспортом без документів.

В Івано-Франківську проходить акція “Маячок”: патрульні поліцейські спільно з медиками екстреної медичної допомоги та журналістами проводять рейд вулицями міста, щоб побачити, як водії реагують на спецтранспорт з увімкнутими проблисковими маячками та чи пропускають його.

Машину “швидкої” не пропустив водій маршрутки № 24. Його зупинила патрульна поліція.

“Я коли зреагував, тоді зупинився. Треба деякий час, аби зупинитися, – пояснив водій-порушник. – Я от трохи поїхав і став. Думаю, у мене не було можливості стати”.

Частина пасажирів заступилася за водія, інші погодились, що за таке порушення потрібно карати.

За таке порушення передбачений штраф у розмірі 510 гривень за ст. 122 ч. 3. Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оскільки рейд профілактичний, то постанову за таке порушення на водія не складали, обмежилися попередженням. Однак під час перевірки документів виявилося, що чоловік керував громадським транспортом без  техпаспорта і страхівки. За це на порушника склали постанову за ст.126 ч. 1 КУпАП.

Патрульні запропонували водію розпустити пасажирів та віддати їм кошти за проїзд. Автобус зняли з рейсу.
Коли патрульні зачитували водію права, той чомусь промовляв “Отче наш”.

Сьогодні акція “Маячок” тривала годину (з цього часу майже півгодини зайняло оформлення постанови на водія 24-ої маршрутки). Більше порушень патрульні не виявили. Надалі, кажуть в

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.