Живий ланцюг на стометрівці: у Івано-Франківську відзначили День Соборності

22 січня, на головній вулиці міста люди взялись за руки та створили “Ланцюг Єдності” до Дня Соборності України.Ця акція є вже традиційною не тільки у Івано-Франківську, а в різних містах України.

Дорослі і найменші, чоловіки і жінки, військові та цивільні, взявшись за руки з жовто-блакитними кульками, заспівали гімн України, щоб показати всім, що Україна єдина і неподільна. Відтак випустили кульки в небо.

Довідково: Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, що присвячена Дню Соборності Укр аїни та річниці з дня проголошення Незалежності України. Учасники акції символічно об’єднують береги Дніпра «живим ланцюгом» на міст Патонамосту Патона в Києві, рухаючись назустріч двома колонами — з лівого берега (символізує Українську Народу Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку). Метою Живого Ланцюга соборності є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави.

Акція не є політичною, тому будь-яка партійна чи організаційна атрибутика під час її проведення заборонена.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: