Гройсман обіцяє за три місяці побудувати нову митницю

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він не задоволений теперішньою ситуацією на українській митниці, через діяльність якої бюджет недотримує близько 50 млрд гривень. Голова уряду хоче за три місяці побудувати абсолютно нову систему митної служби, в якій будуть ліквідовані тіньові схеми та вилучені підстави для корупційних дій. 

b17b17b197c76ca73af61a0f9f01c2e81461268865

Про це він повідомив під час наради щодо реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу. Новину передає «Преса України».

Володимир Гройсман не задоволений ситуацією на українській митниці. За розрахунками експертів, у тіньових потоках знаходиться не менше 20% усіх платежів, які здійснюються на митниці. В результаті чого бюджет недотримує близько 50 млрд гривень.

«Для мене це очевидно – контрабандисти, митники, які є не чесними, забирають у пенсіонерів можливість отримувати нормальну пенсію, забирають у держави можливість розвивати власну економіку і змушують нас шукати шляхи зовнішніх запозичень. І я вважаю, що це є абсолютно неприйнятним», – розповів прем’єр.

Голова уряду хоче максимум за три місяці побороти тіньові схеми та ліквідувати підстави для корупції. Першочерговими корками в реформі митниці є спрощення митних процедур, приведення процедур у відповідність до європейських стандартів, переведення сервісів в електронний формат, запуск системи «єдиного вікна» та удосконалення обміну інформацією із закордонними колегами

«Завдання є абсолютно просте – максимум за квартал, за три місяці, побудувати якісну систему управління ризиків, ліквідувати тіньові схеми, забезпечити якісний моніторинг і забезпечити технічними засобами митні переходи, побудувати якісну взаємодію з прикордонною службою і також з іншими правоохоронними структурами», – заявив очільник уряду.

Також, Гройсман вважає, що для побудови якісної митної служби повинний бути призначений фаховий і безкомпромісний керівник даного відомства.

Читайте також  Гройсман влаштував нову аферу з тарифами, ціни знову поміняються: всі деталі

Нагадаємо, за словами глави Одеської обласної державної

 

Джерело:http://uapress.info

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: