“Час розгулу нечистої сили”: 19 січня – Хрещення Господнє, ви повинні це знати, щоб вберегтися

19 січня всі православні віруючі святкують Хрещення Господнє. З давніх часів, люди звертають увагу на прикмети в цей день. Також популярним заняттям в цей день є гадання на Водохреще.

«Водохресний вечір», день напередодні свята, 18 січня, вважається часом розгулу нечистої сили.

Обряди на Водохреща:

Згідно з повір’ям, найчастіше нечисть намагається проникнути в будинок в образі перевертня. Особливо небезпечний в водохресну ніч перевертень «Вогненний змій», який з’являється перед молодими дівчатами у вигляді прекрасного юнака.

Для того, щоб захистити свій будинок від проникнення в будинок злих сил, крейдою на всіх дверях і віконних рамах ставлять знаки хреста. Традиційно, хрест є сильним захистом від всього поганого і злого. Також відвадити перевертнів від свого житла можна,якщо насипати водохресний сніг у піч.

«Не заложи в водохресний святвечір хреста на дверях – буде біда», – говорить прикмета.

Прикмети на Водохреща:

C християнським святом Богоявлення пов’язано безліч прикмет, які складалися століттями.

Наприклад, якщо в цей день погода ясна і холодна – літо буде посушливе, похмура і свіжа – до рясного урожаю. А якщо водохресна ніч припаде на повний місяць – навесні варто чекати паводків.

Чисте небо і зоряна ніч віщують сухе літо і велика кількість ягід, а південний вітер – грози. Ясний день на Водохреще віщував неврожайний рік.

Надзвичайно корисним вранці в день Хрещення вважається умивання сніговий водою. Прикмета свідчить, що від цього «без білил білими бувають, без рум’ян рум’яними».

Можна не обмежуватися умиванням, а спробувати скупатися в ополонці, яка також має цілющі властивості у день Хрещення Христа.

Також вважалося, що цей день є одним з кращих в році для обговорення і призначення майбутнього весілля.

Читайте також  “Це сталося!”: Перші дані екзит-полу. Фаворит очевидний

«Водохресне рукостискання – до щасливої родини», – вважалося в давнину.

Для молодих людей існувала ще одна корисна прикмета – якщо вийти на вулицю і дізнатися ім’я у першого перехожого – дізнаєшся ім’я свого майбутнього чоловіка або дружини.

А люди, які пройшли 19 січня обряд хрещення, згідно з повір’ями, будуть все життя щасливі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.