У франківському ресторані на хрестинах отруїлися троє людей, серед них – дитина

Сьогодні до ГУ Держпродспоживслужби в області надійшло повідомлення про три випадки гострого гастроентероколіту серед відвідувачів ресторану “Витребеньки” в Івано-Франківську.

Серед хворих одна дитина. Всі потерпілі пов’язують отруєння з вживанням їжі 14 січня під час святкування хрестин в цьому закладі. Загалом у святкуваннях взяли участь 35 осіб, повідомили КУРСу в ГУ Держпродспоживслужби.

Хворі скаржились на нудоту, блювоту, багаторазовий пронос, біль в животі, підвищення температури тіла до 38. Після урочистостей хворі були госпіталізовані протягом двох днів.

За фактом харчового отруєння ГУ Держпродспоживслужби в області проводить розслідування: опитано постраждалих в лікарні, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкта, відібрано на бактеріологічне дослідження змиви з довкілля, питну воду та залишки харчових продуктів.

“За результатами розслідування власникам закладу буде направлено розпорядження щодо усунення виявлених недоліків, винні будуть притягнені до адміністративної відповідальності, а матеріали розслідування будуть скеровані до правоохоронних органів”, – повідомляють в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

Наразі заклад не працює.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.