Вперше за 150 років повне місячне затемнення співпаде з «блакитним місяцем»: чим це загрожує

31 січня 2018 року на нас чекає повне місячне затемнення, яке вперше з 1866 року співпаде з так званим «блакитним місяцем»

Про це повідомляє Україна Online з посиланням на IFL Science.

Місячне затемнення відбувається, коли Місяць опиняється в тіні Землі. Для цього Сонце, Земля і Місяць повинні виявитися на одній лінії.

Цікаво, що в тіні планети сонячне світло максимально переломлюється нашою атмосферою, наближаючись до червоного кінця спектра (як на світанку або на заході).

Коли Місяць проходить через тінь, його поверхня освітлюється червоним світлом, тому це явище іноді називають кривавим місяцем.

Місячні затемнення завжди відбуваються в повний місяць. Але дане затемнення відбудеться під час «блакитного місяця»; так називають рідкісне явище – другий повний місяць протягом одного місяця.

Останній раз блакитний місяць збігався з повним місячним затемненням 31 березня 1866 року. Зате наступний раз буде відносно скоро – 31 грудня 2028 року.

Блакитний місяць – явище, як уже говорилося, досить рідкісне: останній раз його можна було спостерігати в липні 2015-го, хоча наступний настане вже в березні цього року. Місячні затемнення трапляються, як правило, 2-4 рази на рік.

Астрономічна ситуація віщує непрості події, і на нашому шляху можуть виникнути трудні перешкоди. Не варто переживати, адже це всього лише затемнення, і нічого страшного в глобальному сенсі воно не принесе.

Багато людей будуть відчувати себе розбитими і спустошеними, а у деяких з нас, навпаки, зросте творча активність, і ми зможемо зрушити гори. Є висока ймовірність виникнення конфліктів, сварок і розбіжностей, але перш за все, місячне затемнення – це красиве і унікальне явище, а негативного впливу можна уникнути, якщо прислухатися до порад фахівців.

Читайте також  Дружину священника з Covid-19, та їх немовля – в критичному стані, в лікарні

У день затемнення потрібно зосередитися на вирішенні проблем, які вимагають вдумливого і одночасно творчого підходу. Інтуїція буде на висоті, і багато людей відчують себе так, ніби їм море по коліно.

Але поспіх бажано виключити, адже 31 січня постане днем ​​випробувань і спокус, і мало кому вдасться позбутися відчуття, що всі події кимось запрограмовані. Якщо ми не будемо розмінюватися на дрібниці і поставимо перед собою глобальні завдання, то в період місячного затемнення легко подолаємо всі перешкоди!

Щоб помилуватися місячним затемненням (як і сонячним), треба знаходиться в його смузі, яка триває близько 77 хвилин.

Найкраще його буде видно в центральній і східній Азії, Індонезії, Новій Зеландії та Австралії, частково – в Північній Америці.

Що можна і чого не можна робити 31 січня 2018 року

Астрологи рекомендують виділити час на такі завдання:

планування та вирішення важливих питань;

налагодження особистих і ділових відносин;

розслаблення, відпочинок та грамотний розподіл енергії;

турбота про здоров’я і зміцнення імунітету.

А ось від чого слід утриматися:

категорично протипоказані великі фізичні навантаження;

не рекомендуються стрижка, фарбування волосся, відвідування салонів краси;

астрологи не радять у цей день брати кредити і здійснювати великі покупки;

конфлікти і сварки, що виникли в цей день, можуть призвести до дуже неприємних наслідків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.