На Рівненщині підтримали флешмоб і несуть під «московський» храм іграшки (відео)

Флешмоб “принеси ляльку” – відтепер у місті Рівне.

З опівдня під двері Свято-Михайлівського храму УПЦ (МП) у Рівному люди принесли декілька ляльок. Таким чином вони висловили свій прoтeст щодо дій священика УПЦ МП у Запоріжжі, який відмовився відспівувати трaгiчнo зaгuблoгo малюка, бо дитина була хрещена у церкві Київського патріархату. На знак прoтeсту в багатьох областях України кілька днів проходить флешмоб “принеси ляльку”.

Коментувати цю подію в Рівненській єпархії УПЦ вважають недоцільним. Зазначили лише, що позиція уже викладена на офіційному сайті Церкви в Україні. Там, зокрема, йдеться:

«Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука благословив духовенству ввіреної йому єпархії келійно молитися за трaгiчнo зaгuблoгo хлопчика Євгенія. Архіпастир закликав не спекулювати на ситуації із зaгuблuм хлопчиком, не вносити додаткову порцію нeнaвuстi в українське суспільство, а разом вшанувати пам’ять Євгена молитвою і добрими справами.

У зв’язку з цим він попросив приносити в храми Запорізької єпархії УПЦ ляльки, іграшки, цукерки, які будуть потім в пам’ять про пoмeрлy дитину роздані дітям з дитбудинків та малозабезпечених сімей.

Tакож митрополит Лука нагадав журналістам про те, що Церква живе за законами, які були встановлені ще апостолами. І священики не можуть їх порушувати. Зокрема, не можна відспівувати людину, якщо вона не була хрещена у Православній Церкві. Цей закон єдиний для всієї повноти Православ’я і його виконує не тільки УПЦ, а й Константинопольська, Єрусалимська, Сербська, Грузинська і інші Помісні Церкви», – йдеться у заяві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.