Вода з десяти водопроводів на Прикарпатті не відповідає санітарним нормам

В Івано-Франківській області станом на 01.12.2015 року функціонує 42 централізованих водопроводи, з них 24 – комунальних, 5- відомчих та 13 – сільських. У порівнянні з попереднім роком загальна кількість централізованих водопроводів не змінилась.
Voda_R (28)

З діючих централізованих водопроводів області 10 (23,8%) не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам через відсутність необхідного комплексу очисних споруд (1 комунальний водопровід міста Бурштин КП “Житловик”); знезаражуючих установок (8- комунальний водопровід м.Косів), відомчий водопровід ТзОВ “Уніплит” в с.Дзвиняч Богородчанського району, сільські водопроводи сіл Жовчів, Данильче, Добринів і Пуків Рогатинського району та Вікняни і Петрилів Тлумацького району); зон санітарної охорони – 1 комунальний водопровід Брошнів-Осадської селищної ради Рожнятівського району через невирішення земельного питання.

Лабораторіями санепідслужби Івано-Франківської області  за 2015 рік було проведено близько тисячі чотирьохсот досліджень  води питної як на бактеріологічні так і на санітарно-хімічні показники. Відсоток проб, вода яких не відповідає вимогам санітарних норм становлять 0,9%  по бак показникам та 1,4%  по сан.хім показниках.Інформує Держсанепідслужба в області.

Випадки подачі неякісної питної води зафіксовані  з комунальних водопроводів:   з 1224 проб води на мікробіологічні показники,    нестандартних –  8,що складає   0,7 % ;  на санітарно-хімічні показники досліджено 1175 проб, з них нестандартних 12 ( 1,02% );

Були зафіксовані випадки подачі води, що не відповідає вимогам  санітарних норм  з сільських водопроводів:  з  119 проб води на мікробіологічні показники, виявлено нестандартних -6 ( 5% ), на санітарно-хімічні показники досліджено 109 проб води, з яких нестандартних -8 ( 7,3% ).

Моніторинг стану централізованого водопостачання населених пунктів області в 2016 році триває.

Джерело: blitz.if.ua

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: