Скандальний депутат БПП Олег Барна виявився знатним рецидивістом

Нардеп виявився фігурантом кількох справ.

Народний депутат Олег Барна з Тернопільської області (округ №167, Блок Петра Порошенка), був фігурантом трьох кримінальних проваджень, в яких виступав стороною обвинувачення.

Громадський рух ЧЕСНО знайшов в Судовому реєстрі кримінальну справу №1-95 / 10, де Олега Барну звинувачують в нанесенні побоїв і заподіянні легкого тілесного ушкодження службовій особі (частина 2 статті 350 КК України).

За даними Судового реєстру, в березні 2010 року Олег Барна зайшов до кабінету голови Чортківського районної державної адміністрації Тараса Капусти. З ним і виник конфлікт.

Гусятинський районний суд визнав винним Барну і призначив йому три роки обмеження волі. Пізніше, після апеляції, вирок суду був змінений на один рік умовно.

Ще про два випадки Громадському руху ЧЕСНО Барна розповів в коментарі.

Один випадок стосувався ляпаса першому заступнику РДА Любомиру Хруставцу в 2006 році. Другий – стався через невиплату зарплати. Втім, за словами нардепа, Комісія обласної ради встановила, що зарплата не виплачувалася з вини казначейства.

Зазначимо, що за Барну проголосувало 28,53% виборців (28403). У ВРУ Олег Барна зайшов зі своїм братом Степаном Барною (БПП), який з травня 2015 року та донині обіймає посаду губернатора Тернопільської області.

Нардеп Барна є головою підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства в сфері запобігання та протидії корупції юридичними особами.

На антикорупційний комітет при голосуванні за аудитора НАБУ Олег Барна підтримував просування Найджела Брауна. На останньому засіданні комітету Барна проголосував за відставку Єгора Соболєва з посади голови.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.