Стіни Франківська продовжують “продавати” наркотики

Звісно не в прямому сенсі стіни будівель нашого міста продають наркотичні речовини. Мова іде про те, що торговці залишають там свої контакти у різних анонімних месенджерах  через які можливо придбати небезпечний товар. Franyk.city з’ясовував, що в першу чергу необхідно замалювати темною фарбою на будівлі.

Лайливі слова, як виявилося, не гірше, що можуть написати на вашому домі. Зараз наркотичний бізнес перебрався до анонімних месенджерів, де кожен, навіть дитина може придбати різні порошки чи таблетки.

Виглядають надписи як безглуздий набір слів або цифр. Найчастіше базуються, так звані, «бариги» у спільноті «Телеграм», адже там можна посилити анонімність додавши до чату бота, що буде самостійно відповідати на повідомлення та розповідати, що можна взяти.

Спеціалісти розповідають, що також необхідно звертати увагу на слова «соль», «шишки», «білий» і цифри поруч. Це означає, що по номеру можна придбати ті чи інші види наркотиків.  Правоохоронці розповідають, що деякі навіть пропонують взяти спочатку безкоштовно спробувати товар.

У групу ризику потрапляють у цій ситуації діти, адже вони, вірять, що в інтернеті повна анонімність і можна спокійно купляти препарати. Тому, часто торговці розміщують свої надписи біля шкіл, інтернатів або гуртожитків коледжів.

Тим не менш, правоохоронці запевняють, що майже про всіх «бариг» поліція знає, а за деякими стежить. Тому, навіть, якщо хтось ще продає наркотики – це питання часу. Крім того, жоден додаток в інтернеті не зможе гарантувати повну анонімність. Експерти з кіберполіції розповідають, що ми залишаємо дуже багато цифрових слідів у мережі і тому зрозуміти хто саме продає заборонені речі дітям – не дуже й важко.

Батькам радять замальовувати написи, якщо побачили їх у дворі. Бозна-скільки людей ви зможете врятувати від останньої дози.

Читайте також  20-річний нетверезий водій насмерть збив двох малолітніх хлопчиків (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.