Запасайтеся свічками: електрика стане недоступною для українців

Оплата за використання послуг підлягає змінам.

Незважаючи на обіцяний мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів, вартість послуг ЖКГ знову збільшується.

Про це заявив глава Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк.

Зокрема, це стосується електроенергії, підвищення вартості якої мало зупинитися ще в березні 2017 року. Проте в 2018 року електроенергія подорожчає знову.

Насамперед для промислових споживачів ціна з 1 січня зросте на 10-15%.

“Протягом останніх місяців лунали батьківські заяви від членів уряду про наявність підстав для зниження або не підвищення тарифів…. Але ми отримали прогнозний баланс електроенергії на 2018 рік, затверджений Міненерго – він свідчить про протилежне”, – пояснив він.

Згадуваний баланс від профільного міністерства передбачає у наступному році скорочення виробництва дешевої електроенергії на атомних і гідроелектростанціях. Відповідно, зросте частка виробництва більш дорогої електроенергії теплових електростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ).

Це – причина номер один. Причому до ціноутворення електроенергії на теплових електростанціях ми ще повернемося.

Причина номер два полягає в інфляції і зниження курсу гривні. До речі, якщо президент Порошенко відстоїть свою ідею щодо підвищення мінімальної зарплати до 4,1 тис. грн вже з нового року (раніше планувалося підняти планку до 3,723 тис. грн), інфляція, відповідно, буде зростати ще. Але поки маємо те, що маємо” – нескінченний “фестиваль” перманентно зростаючих тарифів.

Третя причина полягає в факторі приватизації – через виставлені на продаж 8 енергетичних компаній вартість електроенергії зросте ще мінімум на 10%.

Нагадаємо, українські парламентарії працюють над затвердженням держбюджету на наступний рік. З початку 2018 року українців чекає ряд змін, зокрема вони торкнуться зарплат і прожиткового мінімуму.

Крім того, в Смілі в приміщення Придніпровського районного суду місцеві жителі влаштували погромпісля того, як суддя вирішив не заарештовувати бізнесмена Андрія Карпенка, який присвоїв 38 млн грн і тим самим зірвав опалення в місті.

Читайте також  Інавгурація Зеленського відбудеться 20 травня, – інформатор

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.