Звірство! Росія депортувала новонароджену дитину українки

У дитини виявили запалення легень.
До України привезли немовля  – 6-місячного хлопчика, якого в Росії народила заробітчанка.

Жінка офіційно відмовилась від дитини, пояснивши російським службам у справах дітей, що перебуває у фінансовій скруті і немає належних побутових умов для виховання сина, повідомляє Gazeta.ua.

“Спочатку з Росії отримали листа від колег. Українка народила хлопчика і збирається від нього відмовитися. У повідомленні було прохання, щоб попрацювати з її родиною аби вони вплинули на жінку. Мабуть, нічого не вдалося”, – розповідає начальник Служби у справах дітей у Шаргородському районі Валентина Коломієць.

Коли дитині виповнилося 5 місяців, українські служби у справах дітей отримали ще одного листа з Москви, в якому повідомлялось, що передають дитину в Україну.

“Приймали дитину на україно-російському кордоні “Гоптівка-Нехотєєвка”. Ми найняли реанімобіль з лікарями, бо дорога не близька. 10 годин хлопчика везли з Москви до кордону і ще 12 годин до Вінниці. Ми вже знали, що дитинка хвора. Виявили запалення легень”, – додає Валентина Коломієць.

Хлопчика одразу завезли до вінницької обласної дитячої лікарні. Там підлікували. Через тиждень поселили в районну лікарню.

“Щоб визначити статус дитини, нам потрібно дочекатися з Росії матері хлопчика. Має написати відмову від дитини. Ту офіційну відмову, яку написала у Росії, українське законодавство не визнає. Матір боїться їхати. Не сподівалася на такий розголос. Гадала, немовля віддадуть у якийсь з московських дитбудинків чи хтось всиновить із росіян. Спочатку навіть заперечувала. Мовляв, то не про неї мова”, – пояснює чиновниця.

У тай же час хлопчика вже хочуть всиновити три українські подружжя, які не мають своїх дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.