Зміни в законі про комуналку: чому вона зжере весь сімейний бюджет?

Готуйтесь до штрафів.

Президент Петро Порошенко дав старт новій редакції закону “Про житлово-комунальне господарство”. Які ж зміни тепер торкнуться життя українців?

Як пише Politeka, новий закон розпочне демонополізацію і дерегуляцію у сфері ЖКГ. Закон змінює контроль за наданням комунальних послуг.

Згідно нової редакції, недобросовісним споживачам, які заборгували за оплату комуналки, тепер нараховуватимуть пеню за прострочення платежу. У той же час, постачальник тепер має право відключити послугу споживачам, які заборгували хоча б на місяць.

Разом з тим, закон вводить перевірку якості комунальних послуг, а також можливість зменшення розміру плати, якщо послуги не відповідали нормам.

Крім того, закон дозволить власникам квартир в багатоквартирних будинках відокремитися від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води. Однак, норма буде поширюватися лише на ті будинки, половина жителів яких вже опалюється індивідуально.

Нагадаємо, столична влада анонсувала підвищення тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій. Квартплата зросте майже в два рази і складе від 6,33 грн до 9,95 грн / кв. м. Тарифи залежатимуть від поверховості та технічного стану будівель.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.