100 раз бачив цю картину, але ніколи не замислювався, чому цей козак без сорочки..

Художник Ілля Рєпін славився своїм ретельним підходом до створення картин

 

Художник Ілля Рєпін славився своїм ретельним підходом до створення картин, передає Ukr.Media. На його полотнах все продумано до дрібниць. Художник дбайливо виношував ідеї своїх майбутніх творів, обдумуючи кожного персонажа. Звичайно ж, це займало багато часу. Наприклад, всесвітньо відома картина «Запорожці» створювалася протягом 13 років. Проте результат того вартий!

Це полотно можна розглядати годинами, весь час знаходячи нові захоплюючі деталі. Про історію створення картини «Запорожці» можна написати цілий роман, але сьогодні ми зосередимося тільки на однієї цікавої деталі.

 

Питання ось який. Подивися на картину і спробуй здогадатися, чому козак, який сидить зліва від писаря, голий по пояс?

 

Не поспішай з відповіддю, а краще уважно розглянь збільшений фрагмент картини. Тут є підказка!

 

Ну що, вже зрозумів, чому цей запорожець, єдиний серед усіх, зображений без сорочки? Тоді звіряй свій відповідь з правильним.

 

Відповідь. Вся справа в тому, що він банківник, тобто людина, яка роздає карти. Придивися, поруч з ним намальована гра колода! У часи Запорозької Січі такі люди традиційно знімали верхній одяг, щоб показати іншим свою чесність, адже в такому разі не можна було сховати карту в рукав!

Просто диву даєшся, наскільки серйозно Ілля Юхимович Рєпін ставився до своєї роботи. І якщо сьогоднішня загадка припала тобі до душі, запропонуй друзям теж розгадати її.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.