Стало відомо, де в Україні буде “новий Донбас”

Кремль спробує розхитати ситуацію у цих регіонах

Координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук заявив, що перед черговою річницею Майдану на півдні та сході України зростає протестна активність, чим спробує скористатися Кремль для розхитування ситуації через місцеві проросійські бізнес-угруповання.

Про це Тимчук розповів на сторінці у Facebook, повідомляє Politeka.

За його даними, найбільш складна ситуація у Запорізькій та Одеській областях, але в кожної – зі своєю специфікою.

“У Запоріжжі ситуація стабільно важка, зберігається ризик перетворення у “новий Донбас” за рахунок тотального домінування одного бізнес-політичного угрупування. Саме звідси можуть почати розігрувати карту “соціальних протестів”, “відновлення зв’язків з Росією” тощо. Саме тут реваншистська повістка може бути проявлена ​​найбільш наочно”, – розповів військовий експерт.

Він вважає, що у Харківській області ситуація спокійніша за рахунок роботи силовиків і обласної влади. Непогано йдуть справи і в Дніпропетровській області, незважаючи на помітну присутність антиукраїнських сил.

“В Одесі за рахунок наявності конкуруючих угруповань, ситуація стабільно неспокійна… Саме на Одесу ми закликаємо звернути особливу увагу. Тому що тут наклалося кілька факторів, які можуть використовувати для розкачки зовнішні сили”, – зазначив Тимчук.

Він підкреслив, що обурені громадяни не вірять у випадковість серії пожеж у пляжній зоні. Вони також стурбовані долею Зеленого театру та категорично проти можливої ​​забудови частини Міського саду.

“З іншого боку, є скандальний мер і не менш скандальний забудовник сирійського походження, які з’ясовують між собою стосунки”, – додав Тимчук.

Речник АТО Василь Лабай про ситуація на Донбасі станом на ранок 19 листопада

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.