“Тільки один Господь Бог знає, що міститься в таких продуктах”: стало відомо, чим годують дітей у школах і садках

Раніше держава контролювала якість продуктів харчування

Останні кілька років громадяни України живуть в умовах постійного ризику для життя і здоров’я, й вони не мають ніякого захисту з боку держави від недобросовісних підприємців.

Про це виданню “УНН” заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, раніше держава контролювала якість продуктів харчування, проводячи вибірки в магазинах і на ринках. Якщо вони не відповідали заявленим у сертифікаті даним, то контролери приходили на підприємство і накладали штрафи.

“Сьогодні ж, у нас виробник виробляє те, що він хоче. Мораторій на перевірки і недореформована система захисту прав споживача у цьому винні”, – підкреслив Дорошенко.

Гострим залишається і питання якості продуктів харчування, які надходять у садочки та школи.

“Сьогодні підприємець не зобов’язаний отримувати сертифікат якості.  Наявність даного документа – на розсуд виробника. Якщо мова йде про постачання в торговельні мережі – вони, як правило, запитують сертифікат. А якщо ви свою продукцію продаєте по маленьким магазинам, або поставляєте її в дитячі садки або школи – ви можете сертифікат взагалі не надавати. Тому, тільки один Господь Бог знає, що міститься в таких продуктах харчування “, – пояснив він.

Дорошенко переконаний, що в Україні слід посилити відповідальність за порушення в сфері безпеки харчових продуктів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.