“На упаковці написано для посуди”: Українка розповіла, що найбільше здивувало в Англії

Англійці майже все роблять через інтернет. Платять за комунальні, замовляють собі одяг, техніку. Усе це привозять їм додому. Якщо господарі відсутні, кур’єри можуть залишити посилку у сусідів або, навіть, під дверима. Ніхто її ніколи не візьме, пише Gazeta.ua.

Про це розповідає Олена Говорова з Умані. Мешкає в Англії три роки.

“Перший час все фотографувала і висилала дітям. Була вражена чистотою і порядком. Раз в тиждень під будинком стрижуть газони. Якось садівник не прийшов. Усі жителі зібралися на вулиці і почали обурюватися, що трава дуже виросла. Ніхто навіть не спробував подзвонити в комунальну службу і запитати, чому ніхто не прийшов. Попросила це зробити чоловіка. Для них це був подвиг, — розповідає Олена Говорова. — Подобається те, що англійці дуже активно займаються благодійністю. Є магазини, куди люди безкоштовно віддають речі, якими не користуються. Кожен магазин має свій напрям, куди передають виручені за ці речі кошти — сuротам, дітям Африки, тваринам. В кінці року дають звіти, скільки грошей зібрали”.

Англійці дуже цінують особисту територію. Щоб піти у гості, заздалегідь домовляюся про день і час.

“Не раз запрошувала до себе на чай з тортом сусідів. Кожен раз ввічливо погоджувалися, але жодного разу не прийшли. В Україні можу йти повз будинку знайомих, подзвонити і зайти на каву, — каже Олена Говорова. — В Англії також вразили банальні речі. В Україні звикла посуд ретельно полоскати. Англійці навіть не змивають з тарілок піну — одразу ставлять на сушку. Намагалася пояснити, що це хімія. У всіх один аргумент — на упаковці написано для посуди. Тут також дуже привітні люди, але цим посмішкам не можна вірити. Якщо прийдуть в ресторан і їм не сподобається — промовчать. Але більше ноги їхньої там не буде. Наші люди, навпаки, висловлять свої незадоволення”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.