Apple розповіли, який термін життя у iPhone, iPad і Mac

Короткий вік iPhone. Він наслідує кращі риси свого попередника, допрацьовується і виходить на ринок на деякий час, щоб спочатку зібрати урожай виручки, а потім плавно падати в ціні і після зовсім зникнути. Через деякий час на підході вже нове покоління, з характеристиками, на голову перевершують попередній апарат. У нього кращий екран, більш потужний процесор, камера, спеціально написані програми, які встановлюються на нову версію операційної системи, і на дотик приємніше корпус.

1

 

Маркетингові зусилля Apple створюють і підігрівають інтерес до нових iPhone, iPad і Mac, а коли після релізу інтерес до гаджетам поступово падає, на підході вже наступна модель. Однак не тільки маркетинг керує настроями покупців. Змусити клієнта відправитися за обновкою можуть і розробники пристроїв – інженери, проектувальники, програмісти.

Потрібно визнати, що активно допомагає оновлюватися покупцям програмне забезпечення. Багато хто помічає значне падіння продуктивності «старичків» після установки найсвіжіших версій операційної системи. Крім того, Apple часто відключає програмно найбільш ресурсомісткі інструменти в нових редакціях iOS і OS X, що негативно впливає на враження користувача.

Який же насправді термін життя у гаджетів Apple? Раніше ми могли лише здогадуватися, але тепер з’явилося документальне підтвердження. На новій сторінці сайту, присвяченій екологічним програмам компанії, є розділ «Як Apple аналізує викид парникових газів на різних етапах життєвого циклу продукції?», В якому міститься відповідь на це питання:

«Ми припускаємо, що перший власник буде користуватися пристроями з OS X і tvOS (iMac, MacBook, Apple TV) протягом 4 років, а пристроями з iOS і watchOS (iPhone, iPad і Apple Watch) – протягом 3 років», – написала Apple.

Варто розуміти, що ці розрахунки є усередненими. Apple розраховує, що користуватися її гаджетами будуть набагато довше, тому компанія забезпечує технічну підтримку та обслуговування своїх пристрою більш шести років. Навряд чи ми здивуємося, якщо цю статтю прочитають на першому поколінні iMac 1998 року.

Читайте також  Франківський таксист знайшов iPhone – патрульні шукають власника. ФОТО

2

 

А як часто ви оновлюєте свої пристрої? Який найстаріший гаджет Apple, яким ви користуєтеся?

Джерело: navkolonas.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: