Історія франківського диспетчера, який підкорив суддів вокального шоу «Х-Фактор»

Драмою свого життя Любомир Курташ вважає те, що раніше не розпочав співочу кар’єру. Він уже 33 роки працює у «Прикарпаттяобленерго», свою роботу виконує совісно і відповідально, але понад усе любить співати. «Минулого вже не зміниш, проте майбутнє – в моїх руках», – міркував Любомир і вирішив діяти, пише ГК.

Минулого тижня місцевими ЗМІ прокотилася новина про долинського диспетчера «Прикарпаттяобленерго», який взяв участь у кастингу і виступив на сцені всеукраїнського талант-шоу «Х-фактор». Чоловік встиг виконати відразу три пісні і вразив суддів своїм душевним виступом. Він заспівав знану українську пісню «Чорнії брови, карії очі» і достукався до серця кожного із суддівської четвірки. «Коли я була маленька, мій тато співав мені цю пісню, – поділилася одна із суддів, Настя Каменських. – Вона мені дуже подобається, і ви її чудово виконали. Тільки я переживаю, якщо ви підете далі, вам можуть зробити боляче…»

Однак Любомир Курташ був непохитний. Він зізнався, що поставив собі за мету реалізуватися в творчості, адже давно мріяв про це.

Вже біля шести років долинянин бере уроки вокалу – для цього регулярно приїздить до Івано-Франківська в Інститут мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, а іноді навіть на консультацію до львівської опери. Перший його сольний виступ відбувся ще в 2009-му під час весілля доньки – таким чином талановитий батько хотів зробити приємний сюрприз, готувався аж дев’ять місяців. Виконав чуттєву композицію Адріано Челентано «Confessа». Всі гості були вражені. Саме тоді Любомир повірив у себе і вирішив рухатися в артистичному керунку.

Взагалі, музика здавна була в його житті. Свого часу Любомир закінчив музичну школу по класу скрипки. З 1991-го брав участь у різних хорах Долини, в тому числі і в гошівському, що на Ясній горі. Чотири роки сольно виступав із гуртом у Моршині. А під час Майдану виконував на сцені «Аве Марія».

Читайте також  Диспетчер "Прикарпаттяобленерго" підкорив своїм голосом журі "Х-Фактора". ВІДЕО

До «Х-фактору» вдалося потрапити лише з другої спроби. Торік Любомир проходив прослуховування у Львові, але йому так і не зателефонували. Однак цей чоловік не з тих, хто опускає руки: «Ображатися на цілий світ після невдачі – це комплекс. Тоді людина вже просто психологічно не вартує, аби йти далі». Любомир розумів: якщо його не запросили, це не означає, що він погано виступив. Просто шоу має свій формат. «У мене академічний жанр співу. Та й вік не достатньо юний», – усміхається долинянин. Однак цьогоріч йому нарешті поталанило.

Днями Любомир Курташ відзначив 60-ліття і незабаром піде на пенсію. Але відпочивати там чоловік не збирається. На горизонті – ще не один вокальний проект. Пенсія – чудовий час нарешті втілювати свої мрії, чи не так?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.