Суд виправдав франківського хірурга, який їхав до пацієнтки в стані алкогольного сп’яніння

За постановою суду, чоловік 8 червня о 1 годині 15 хвилин в Івано-Франківську по вулиці Тисменицькій, 253 керував “ЗАЗ 1103 Славута”  у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердив драгер.

 

Суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Гандзюк, розглянувши справу про адміністративне правопорушення, задовільнив скаргу франківського лікаря.

Про це пишуть Версії з посиланням на Галку.

Хірурга Міської клінічної лікарні №1 суд першої інстанції притягнув до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП з накладенням на нього штрафу в розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік.

За постановою суду, чоловік 8 червня о 1 годині 15 хвилин в Івано-Франківську по вулиці Тисменицькій, 253 керував “ЗАЗ 1103 Славута”  у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердив драгер, йдеться у матеріалах справи.

Лікар подав апеляційну скаргу, в якій вважав постанову суду необґрунтованою та незаконною, винесеною без всебічного, повного і об’єктивного дослідження обставин подій. Посилався на те, що розгляд справи відбувся у його відсутності, при чому всі його заяви про відкладення розгляду справи зумовлені поважними причинами, а саме: перебуванням на лікуванні та зайнятістю захисника у інших справах. Тим самим не було забезпечено дотримання його прав у судовому засіданні.

При апеляційному перегляді справи хірург визнав те, що дійсно керував транспортним засобом у зазначений день та час, пройшов тест на алкогольне сп’яніння і не заперечував, що напередодні вжив алкоголь після проведення ним особливо складної операції хворій. Після цього його повідомили про ускладнення післяопераційного стану хворої, і він прийняв рішення повернутися до лікарні для її огляду. Під час руху його зупинили патрульні та склали відповідний протокол.

В суді ствердив, що керуючи транспортним засобом, діяв у стані крайньої необхідності, оскільки змушений був негайно прибути в лікарню до хворої, яку напередодні оперував. Знаходячись за межами міста, з урахуванням нічного часу, він не мав реальної можливості скористатися іншим способом терміново приїхати до хворої.

Читайте також  У Франківську судять медиків за смерть породіллі під час операції

В апеляційному суді чоловік надав копії документів, які підтверджують факт операції 7 серпня хворої та участь хірурга в наданні термінової медичної допомоги в період оформлення протоколу про адміністративне правопорушення.

Відповідно до правил ст. 18 КУпАП не є адміністративним правопорушенням дія, яка хоч і передбачена КУпАП, але вчинена в стані крайньої необхідності для усунення небезпеки для здоров’я особи. Такі обставини апеляційним судом встановлені.

На підставі викладеного суддя постановив апеляційну скаргу задовільнити, постанову Івано-Франківського міського суду від 29 серпня 2017 року відносно чоловіка скасувати, провадження у справі закрити за відсутністю в діях особи складу правопорушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.