“Запросимо шаманів з Папуа – Нової Гвінеї?”: Богомолець розповіла чого чекати українцям від медичної реформи

Не так давно була прийнята медична реформа, передає Корупція.Інфо

Вже ось як два тижня політики та українці обговорють прийняття медичної реформи. Політикани вважають це успіхом, а от прості українці не розуміють, як при теперішніх зарплатах оплачувати медичні послуги.

Колишній кандидат в президенти та лікар Ольга Богомолець різко прокоментувала медичну реформу, та пояснила, чого чекати Україні та українцям.

Українській “медреформи” дуже зраділи за кордоном: Польща почала переманювати українських лікарів до себе

Польща, після зроблених помилок при проведенні своєї медичної реформи, за дуже короткий час втратила велику кількість традицій своїх лікарів – найбільш досвідчені й кваліфіковані з них виїхали в Західну Європу, США, країн Близького Сходу.

Тому поляки прекрасно розуміють, що очікує Україну після прийняття “медреформи” – лікарні будуть закриватися, а українські лікарі масово виїжджати за кордон, де їх уже чекають.

І поляки вирішили реагувати швидко, запропонувавши українським лікарям спрощені умови працевлаштування, щоб не втратити унікальну можливість вирішити свою проблему гострого дефіциту кадрів за рахунок хороших фахівців з України.

Так, польський уряд вустами представника МОЗ Мілени Кружевськоі недавно оголосив про готовність їхньої країни спростити для українських лікарів умови працевлаштування. Буде скасовано обов’язкове в таких випадках підтвердження медичного диплома. Приїжджай – і працюй.

За останній рік з України виїхало 66 000 медиків. Тепер поїде ще більше. Через цей шлях пройшли багато країн Східної Європи, які починали робити реформи не подбавши про людський потенціал і дуже скоро опинилися перед фактом, що лікувати громадян стало нікому.

Але, по їхньому щастю, поруч є Україна, наполегливо наступила на ті ж граблі, і тепер свій дефіцит лікарів вони поповнять за наш рахунок. За чий рахунок потім поповнимо дефіцит лікарів ми? Запросимо шаманів з Папуа – Нової Гвінеї?

Читайте також  В Афганістані ракета влучила у вертоліт, постраждали українські пілоти, – ЗМІ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.