Шкутов вважає, що патрульний Гончарук діяв у межах закону, – коментар

Очільник поліції Прикарпаття Віктор Шкутов також відреагував на  суспільний резонанс навколо відсторонення патрульного Леоніда Гончарука.

Нагадаємо, патрульного Леоніда Гончарука підозрюють у перевищенні службових повноважень. На нього поскаржився екс-міліціонер Михайло Ільницький, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, оштрафував на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний Гончарук зламав йому при затриманні мізинець, пише WestNews.

19 жовтня суд відсторонив його від виконання посадових обов’язків та призначив запобіжний захід – особисте зобов’язання. Такий розвиток подій спровокував громадський розголос на всеукраїнському рівні.

Начальник ГУ НП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов вважає, що патрульний Леонід Гончарук у ситуації з затриманням діяв згідно з вимогами законодавства.

Переглянувши відео інциденту, не розголошуючи деталі, як юрист і як слідчий, можу сказати одне – патрульні поліцейські діяли у відповідності до вимог чинного законодавства, ні про яке умисне перевищення влади і повноважень мова йти не може!!!“, – наголосив він.

Раніше справу про відсторонення від служби франківського патрульного прокоментував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. На захист патрульного поліцейського висловилися відомий телеведучий та блогер, а також очільник Івано-Франківської патрульної поліції Дмитро Міхалець.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.