Пропотіти, щоб видужати? – правда і міф про токсини в поту

Вважається, що під час процесу потіння з організму виходять всі шкідливі токсини.

 

З цієї причини під час сильної температури людини закутують тепліше і радять пити більше рідини. Але чи так це?

Ми перевели науково-популярну статтю іноземного видання, яка докладно, в форматі питання-відповідь розповідає про всіх популярних помилках про людське потіня. Що з цього правда, а що міф? Чи справді ми «витираємо токсини» разом з потом і що відбувається з нашим тілом під час цього процесу?

Чи існує обгрунтування популярного твердження про те, що можна «витерти токсини?». Якщо так, то які «токсини» можуть очистити тіло?
Наш піт складається з токсичних матеріалів – важких металів і бісфенолу А (BPA). Останнє, це хімічна речовина, яку ми можемо знайти в пластмасі і в людському поту. Однак, немає ніяких наукових доказів того, що потовиділення з такими токсинами покращує наше здоров’я.
«Твердження про переваги саун та інших подібних методів, які стимулюють потовиділення, не підкріплені наукою», – сказав доктор Харрієт Холл,
 
Концентрація металів, виявлених в поту, надзвичайно низька. Пот складається на 99 відсотків з води, відповідно 1 відсоток шкідливих металів не володіє належним впливом. У свою чергу, печінку і нирки видаляють набагато більше токсинів, ніж потові залози.
Люди, у яких виявлено високий рівень важких металів в організмі, потребують рецептурних ліків, а не надмірної пітливості. Адже позбутися від важких металів піт не допоможе.
потовиділення

 

Для всіх інших токсинів в оганізма «ми можемо покладатися на нашу печінку і нирки, які займаються всіма процесами« детоксикації », які зазвичай необхідні нашому організму».
Також неясно, чи вказують незначні кількості токсинів, які можуть бути виміряні в поту, насправді на проблему зі здоров’ям.
За словами Джо Шварца, професора хімії в Університеті Макгілла в Монреалі, ніхто ніколи не зможе провести досить велике дослідження, щоб зв’язати такий низький рівень хімічних речовин з проблемами зі здоров’ям. «Це не цифра, – сказав він, – І видалення невеликої кількості токсинів не обов’язково означає, що буде якась користь для здоров’я.»
Доктор Шварц порівнював це з тим, як хтось сидів у ванній, турбуючись про те, щоб не потонути. Видалення крапельниці, наповненою водою з ванни, теоретично зменшить ризик – тому що ймовірність потонути нижче при меншій кількості води, але сам процес позбавлення від такого маленького кількості води буде фактично безглуздим.
Так чи має значення, що люди виділяють невелику кількість токсинів в поту?
«Справа в тому, що ніхто не знає», – казав доктор Шварц.

Читайте також  Вчителі зможуть отримати вакцину від COVID-19 одними з перших

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.