6 історій жертв викрадення, які провели довгі роки в полоні – реальні страшні історії!

Героїні цих страшних історій були викрадені і провели в полоні багато років

 

Героїні цих страшних історій були викрадені і провели в полоні багато років. Всі вони вижили, і всі були звільнені. Але роки, проведені в ув’язненні, назавжди змінили їх життя, передає Ukr.Media.

Реальні історії викрадення,

Катя і Олена Мамонтова Самохіна — 4 роки

 

Ця історія викрадення дівчат почалася восени 2000 року. Дві жительки Рязані, 14-річна Катя і 17-річна Олена прийшли в центр міста на свято. Дискотека закінчилася пізно, міський транспорт вже не працював. Дівчата спробували зловити машину, і їм це вдалося. На жаль. Поруч з водієм сиділа супутниця, яка запропонувала дівчатам випити. В алкоголі було снодійне. Дівчата прокинулися майже за 100 кілометрів від дому. В полоні.

Викрадачами виявилися 54-річний Віктор Мохов та його 25-річна спільниця Олена Бадукина. На дачній ділянці Мохова був гараж, в якому маніяк обладнав справжній бункер — кімнату з двоярусним ліжком і різноманітними предметами для проживання в ній: електроплиткою, столом з кількома стільцями. Там і виявилися дівчата. Полонянки використовували відро в якості туалету і тазик з водою в якості умивальника; їжу готували собі самі.

Дівчата провели в бункері 44 місяці. Мохов регулярно ґвалтував обох. Якщо дівчата намагалися захищатися, Мохов бив їх, морив голодом і розпилював у бункері сльозогінний газ. Коли полонянки «поводилися добре», він приносив їм книги та журнали. Через три роки дівчата остаточно зламався і перестали чинити опір. Тоді Мохов почав виводити їх на прогулянки — поодинці. Одного разу він вивів з бункера Катю і наказав їй зіграти роль його племінниці. Як з’ясувалося, у будинку маніяка оселилася ще одна дівчина — молода студентка зняла у маніяка кімнату. Мохов планував з Катіной допомогою викрасти її. Каті вдалося непомітно застерегти квартирантку, та відмовилася пити алкоголь зі снодійним. Пізніше дівчина знайшла в своїх речах записку:

Віктор мені не дядько. Він нас тримає в підвалі з вересня 2000 року. Він нас і тебе може вбити. Віднеси записку в міліцію.

Студентка негайно поїхала в рідне місто і звернулася в міліцію там.

Дивно, але співробітники міліції, які проводили обшук на ділянці Мохова, не зуміли виявити вхід в бункер. На щастя, Мохов зізнався сам. Дівчата були звільнені 4 травня 2004 року. Всього вони провели в бетонному мішку 3 роки, 7 місяців, 4 діб та 15 годин. За цей час Олена Самохіна народила двох дітей — обидва хлопчики. Пологи приймала Катя. Немовлят Мохов підкидав у під’їзди багатоквартирних будинків. На момент звільнення Лена була вагітна третьою дитиною (пізніше у неї стався викидень). Двоє старших дітей живуть у прийомних сім’ях. Віктора Мохова засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, його спільницю Олену Бадукину до 5,5 років. Мати Мохова, з якою він проживав, запевняла слідство, що нічого не знала про те, що відбувається.

Читайте також  Бiль і сльози! Дитина в пoлoгoвому вислизнула з рук лiкаря: “Мабуть, до ранку не доживе” – звучало в моїй голові як виpок за тяжкий гpіх

Коллін Стен — 7 років

 

10 травня 1977 року 20-річна Коллін Стен намагалася дістатися автостопом на день народження друга. Наступні 7 років вона провела в полоні. Дівчину викрали подружжя — подружжя Хукер, Камерон і Джаніс. Коллін стала сексуальною рабинею Камерона, але цього, мабуть, було недостатньо, тому він регулярно піддавав її знущанням: бив і змушував спати в дерев’яному ящику, який стояв під ліжком подружжя. Крім того, Хукер вселив полонянці, що за нею спостерігає могутня таємна організація під назвою «Компанія», яка буде її болісно катувати і зашкодить її сім’ї, якщо вона спробує втекти.

Через 7 років, у 1984 році, Камерон Хукер вирішив добути собі ще рабів, і це не сподобалося його дружині Джаніс. Вона звільнила полонянку і пізніше заявила на чоловіка в поліцію. Але Коллін була зломлена повністю: після звільнення вона писала і дзвонила Хукеру, зізналася йому в любові. Повертатися, однак, відмовилася.

Коллін Стен все ж вдалося відновитися після цієї історії про викрадення. Вона відновила навчання, отримала ступінь, вийшла заміж, народила дочку, а також стала членом організації, яка допомагає жінкам, що зазнали насильства. Камерон Хукер засуджений до 104 років позбавлення волі.

Наташа Кампуш — 8 років

 

2 березня 1998 року 10-річна дівчинка з Австрії на ім’я Наташа Кампуш вийшла з дому і пішла в школу. Але не дійшла. Пізніше свідок викрадення повідомила, що бачила, як двоє чоловіків заштовхували дівчинку в білий мікроавтобус. Незважаючи на оперативний розшук, дівчинку не знайшли. При цьому її викрадача Вольфганга Приклопиля допитали, але він, звісно, не зізнався, а причин для його затримання не було.

8 років дівчинка жила в підземній комірчині розміром 5 квадратних метрів, без вікон, обладнаній у підвалі будинку Приклопиля. Трохи пізніше маніяк почав дозволяти Наташі прогулянки в саду. Пізніше дівчина описувала свій висновок так:

Я завжди думала: навряд чи я вийду на свободу. Може бути, я так і залишуся під замком і моє життя буде повністю зруйнована. Я впадала у відчай від такої несправедливості. Я завжди відчувала себе жалюгідним курчам в курнику. Ви бачили місце мого ув’язнення по телевізору, так що ви знаєте, яким воно було маленьким. Це було місце відчаю.

23 серпня 2006 року Наталі вдалося втекти. Її викрадач відправив дівчину пилососити салон автомобіля, а сам відволікся на телефонний дзвінок. Наташа залишила пилосос включеним, добігла до сусідського будинку і попросила його господиню викликати поліцію. Приклопиль, зрозумівши, що поліція переслідує його, кинувся під поїзд і помер. Наташі Кампуш вдалося налагодити власне життя: вона закінчила школу і працювала ведучою власного ток-шоу. У 2010 році вийшла її автобіографія «3096 днів», одна з найвідоміших історій викрадення дітей.

Читайте також  В мережу виклали відеопорівняння, як змінився Франківськ за 10 років

Фусако Сано — 9 років

 

9-річна Фусако Сано пропала безвісти 13 листопада 1990 року. Масштабний пошук дитини не приніс ніяких результатів: дівчинка зникла безслідно. Як з’ясувалося згодом, її викрав Нобуюкі Сато, 28-річний психічнохворий безробітний. Маніяк протримав її в кімнаті на другому поверсі свого будинку більше 9 років, при цьому його житло перебувало всього в двохстах метрах від поліцейської дільниці.

Сато жив з матір’ю, яка, за її словами, ніколи не підіймалася на другий поверх — його займав син. Але в якийсь момент тоді вже дуже літня жінка звернулася в соціальну службу: син став вести себе агресивно. Мати маніяка попросила співробітників служби охорони здоров’я відвідати її будинок, і 28 січня 2000 року це, нарешті, сталося. До працівників служби вийшла Сано: двері в її кімнату, виявляється, всі 9 років не закривалася, але дівчинка була дуже залякана маніяком і жодного разу не наважилась здійснити втечу.

Я була викрадена поблизу школи людиною, який змусив мене сісти в машину. За дев’ять років я не зробила ні кроку з дому. Сьогодні я вийшла вперше.

Медичне обстеження показало, що дівчина, яка прожила 9 років в ув’язненні, в цілому здорова, однак її психічний розвиток не відповідало віку: дівчина вела себе як дитина. Досі Фусако Сано відчуває труднощі в спілкуванні і віддає перевагу самотності.

Джейсі Лі Дьюгард – 18 років

 

Ця історія викрадення людей сталася в Каліфорнії. У 1991 році 11-річна Джейсі була викрадена подружжям Філіпом і Ненсі Гаррідо. Дівчинка чекала шкільний автобус біля свого будинку. У цей момент до зупинки під’їхав автомобіль, з нього вийшла жінка і заштовхала дитину в машину. Вітчим дівчинки спробував на велосипеді наздогнати викрадачів, але це йому не вдалося. Підозри у викраденні впали на рідного батька дівчинки, але він, як з’ясувалося, був невинний.

Філіп Гаррідо, викрадач Джейсі, раніше був двічі заарештований за зґвалтування і викрадення, а в 1977 році засуджений на 50 років. У в’язниці він познайомився з Ненсі, жінка відвідувала свого дядька. У вісімдесятих пара одружилася, а пізніше Філіп був умовно-достроково звільнений. Через 3 роки він викрав Джейсі.

Дівчинка жила в будинку Гаррідо, який був оточений високим парканом. За час свого ув’язнення вона народила від Філіпа двох дівчаток: першу — у серпні 1994 року, другу — у листопаді 1997 року. Джейсі вперше стала матір’ю в 14 років і видавала себе за дочку Гаррідо, а дівчаток — за своїх молодших сестер. Можливо, Джейсі б так ніколи і не повернулася до сім’ї, якщо б Філіп Гаррідо не привів її в поліцію самостійно.

Злочинець вів блог, присвячений своєї власної «Церкви божої волі», і в 2009 році спробував отримати дозвіл поліції на проведення публічного заходу. Співробітниця департаменту поліції порахувала відвідувача дивним і призначила йому ще одну зустріч. На яку Гаррідо з’явився в супроводі Джейсі і двох її дочок. Тоді підозрілим здалося вже поведінку дівчаток, і поліцейські влаштували їм роздільне співбесіду. Гаррідо заявив, що всі дівчатка — його племінниці (хоча всі троє називали його батьком). Джейсі назвалася Алісою і заявила, що вона — мати дівчаток, їй 29 років, і вона просто молодо виглядає. Нібито вона втекла з дітьми від чоловіка-садиста, а Гаррідо прихистив всю сім’ю і був добрим. Зрештою і Філіп Гаррідо, і Джейсі розповіли поліції правду.

Читайте також  «Не плач, синку, скоро татко з роботи прийде. Злякаємо його, коли плакати будемо»: У нecтepпних мyкaх минали останні дні Мирослави

Джейсі повернулася в сім’ю, але, за словами родичів, її емоційний зв’язок зі злочинцем ще довго була дуже сильна. Діти залишилися під опікою Джейсі, також вона забрала тварин, про яких турбувалася у будинку маніяка. Пізніше вона написала книгу «Вкрадена життя» про своєму висновку. Філіп Гаррідо був засуджений до 431 року тюремного ув’язнення, його дружина Ненсі — до 36 років.

Елізабет Фрітцль — 24 роки

 

Австрійський електрик Йозеф Фрітцль не викрадав чужих дітей. Понад 20 років він тримав у полоні власну молодшу дочку. У 1984 році він замкнув 18-річну Елізабет в бункері, який обладнав у підвалі будинку. При цьому знущання він почав задовго до цього: їй було всього 11, коли вона вперше піддалася побутового насильства, а пізніше і сексуального. Замкнувши дочку в підвалі, Фрітцль оголосив свою дочку в розшук, але пізніше заявив, що нібито отримав від неї листа: з дівчиною все гаразд, вона просто живе самостійно. Влада перестали шукати Елізабет.

За час свого ув’язнення Елізабет народила від батька сімох дітей. Троє з них ніколи не покидали підвал: дочка Керстін прожила в ньому 19 років, син Штефан — 18, син Фелікс — 5. Одна дитина померла незабаром після народження, позбавлений необхідної медичної допомоги. Інших дітей Фрітцль виносив з підвалу в дитячому віці. Якимось чином він примудрявся підлаштувати ситуацію так, що навколишні вірили: «блудна дочка» підкидає онуків батькам. Фрітцль так само розповідав, що його дочка пішла в секту.

У 2008 році старша дочка Елізабет Керстін серйозно захворіла. Елізабет наполягла на медичному обстеженні. У Керстін була виявлена тяжка форма ниркової недостатності, і медики зажадали її медичну карту. Присутність матері так само було необхідно. Фрітцль пред’явив лист від дочки: нібито вона побажала залишитися в секті, а доля Керстін її не хвилює. Але лист викликав підозру. Фрітцль, під тиском поліції та преси, привів Елізабет в лікарню і негайно був заарештований. Коли Елізабет пообіцяли, що вона не повернеться до батька, жінка розповіла все про своєму 24-річному ув’язненні. Йозеф Фрітцль був засуджений до довічного ув’язнення в спеціальному тюремному закладі для душевнохворих.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.