11 зимових трюків, щоб не платити за тепло за подвійним тарифом!

Зима теплом не тішить, опалювальні служби топлять «помірно».

Тому нерідко, щоб домогтися комфортної температури в приміщенні, кожному необхідно стати практично фахівцем в галузі енергозбереження. Ось 11 трюків, які допоможуть зберегти житло теплим.

Збережи тепло батарей

Частина тепла, яке віддають батареї, нейтралізується холодом, що потрапляє через стіни. Приклей до стіни відрізок фольги, який трохи перевищує розмір радіатора. Цей трюк додасть 2-3 градуси до температури в приміщенні.

Не давай холоду заходити через стару раму

Якщо старі дерев’яні рами замінити з яких-небудь причин ніяк не виходить, постарайся максимально їх герметизувати. У щілини між стулками по-старому помести поролон і заклей паперовими смужками, а стики між склом і рамою проклятий герметиком на силіконовій основі.

Не давай холоду заходити через сучасну раму

 

Але часто і сучасні склопакети можуть пропускати холод. Перевір, відрегульована чи фурнітура та чи правильно встановлено режим притиску вікна (монтажники спочатку встановлюють річний). Також зверни увагу на гумки ущільнювачів: якщо прийшли в непридатність, заміни. Ці заходи дозволять зберегти ще 1-2 градуси тепла.

Заведи кота!

 

Ось такий котик не дозволить протягу проникнути в кімнату.

Готуй у духовці правильно!

 

Після приготування страв в духовці, залишай її дверцята відкритими, щоб додаткове тепло поширювалося по квартирі.

Очумілі ручки

 

Якщо в приміщенні зовсім холодно, змайструй ось такий екологічний обігрівач: електрики не споживає, а тепловіддачі вистачає, щоб обігріти цілу кімнату!
Розкрий штори у сонячний день!

 

У яскраві сонячні дні розкривай штори, щоб впустити максимум світла і тепла. Але як тільки сонце сідає, вікна перестають впускати тепло і, навпаки, сприяють охолодженню квартири. Занавесь їх шторами з цупкої темної тканини.

Читайте також  “Богиня”: чому не варто її в собі будити

Нехай меблі не заважають теплу

 

У зимовий час відсунь громіздку меблі від радіаторів, щоб не перешкоджати поширенню тепла. До речі, шафи можна виставити вздовж холодних стін.

Поклади на підлогу килим

 

Килим з високим ворсом на підлозі зберігає до 1 градуса тепла.

Нехай тепло з ванни заходить в інші кімнати

 

Після прийняття гарячої ванни або душу залишай двері у ванну кімнату відкритою.

Прикрийте вентиляцію

 

Мешканцям верхніх поверхів доцільно буде частково прикрити вентиляцію, щоб зберегти ще 0,5-1 градус тепла.

Кохай

 

І наостанок: по-справжньому тепло в тій хаті, де панує атмосфера добра і любові, де люди завжди готові зігріти один одного словом чи обіймами… Тепла і затишку твоєму дому! І не забудь поділитися корисною інформацією з друзями.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.