30 вересня велике свято: чому дівчатам потрібно плакати в цей день

Дізнайтеся, яке свято відзначаємо 30 вересня, а також про історію та традиції цього дня

30 вересня православні християни відзначають День пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Свято присвячене трьом християнським мученицям, які під час гонінь не відреклися від своєї віри. Ми розповімо про історію та традиції свята, а також про те, що можна, а що не можна робити в цей день, передає Ukr.Media.

Історія свята святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії

За переказами, у другому столітті в Римі жила християнка Софія, яка мала трьох дочок. Сталося так, що імператор Адріан дізнався про велику віру в Бога цієї сім’ї. Він викликав дівчат до себе і вимагав відректися від християнської віри. Але Софія з дочками відмовилися це зробити і розповіли Адріану про великого Спасителя і вічного життя віруючих людей. Після цього правитель розлютився і наказав віддати страшним тортурам і стратити сестер. При цьому, їх матір Софію не стали вбивати, хоча жінка страждала не менші, ніж її дочки. Змучена жінка сиділа два дні біля могили дочок, а на третій Господь послав їй смерть.

Цікаві традиції та звичаї у свято

30 вересня прийнято поздоровляти з днем ангела жінок по імені Віра, Любов, Надія і Софія. Їм присвячують вірші, дарують квіти, подарунки, ікони, ладанки, різні солодощі.

Іменинниці пригощають родичів і друзів пирогами, які самі спекли.

Обов’язково жінкам в день ангела потрібно відвідати церкву. Попросіть біля ікони трьох великомучениць здоров’я, любові, добробуту собі та своїй родині. У той же час, у великомучениці Софії просять здоров’я для хворої дитини, моляться також про позбавлення від жіночих захворювань і про зачаття дитини.

Читайте також  Я вийш­ла заміж не з любові, з бажання помсти.

Вважається, що дівчинка, яка народилася в цей день, буде мудрою, справедливою, стане хорошою господинею, чудовою матір’ю і дружиною.

Основна традиція цього дня: жінці потрібно голосно поплакати вранці. Кажуть, що плач віджене від дому та сім’ї всі негаразди, біди, хвороби і біди.

Цей день прийнято проводити в тісному сімейному колі. Діліться з рідними новинами, грайте з дітьми, пригощайте їх різними солодощами.

Що не можна робити в День пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії:

Проводити гучні застілля з алкоголем

Вінчатися – вважається, що це дуже погана прикмета.

Не слід займатися любимо важкою працею: ремонтом, прибиранням, пранням.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.