Цей день в історії: 13 років назад у Франківську відбувся “яєчний замах” на Януковича. ВІДЕО

24 вересня виповнюється 13 років інциденту з киданням яйця в кандидати в президенти Віктора Януковича.

Героєм тих подій став студент ПНУ, а нині – економіст, координатор регіонів офісу залучення та підтримки інвестицій при Кабінеті Міністрів України, колишній директор департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Дмитро Романюк.

Зухвалий молодик кинув у майбутнього “гаранта” яйцем, влучивши у груди. Сцена його комічного падіння була показана по телебаченню, що суттєво вплинуло на рейтинг Януковича як кандидата в президенти.

Соратники Януковича заявили про влучення в нього «важких предметів», «каміння», «акумуляторів» тощо, однак на відео, яке наважився показати лише один телеканал, було чітко видно, що в груди Януковичу попало саме яйце. Сцену його комічного падіння крім 5-го каналу продемонстрували також канали “Євроньюс” та російський НТВ, що суттєво вплинуло на рейтинг Януковича як кандидата в президенти.

31 жовтня 2004 року відбувся перший тур виборів президента України, за результатами якого Віктор Янукович отримав другий результат (39,32% проти 39,87% у Віктора Ющенка). Численні порушеннями виборчого законодавства та прав людини, загальнодержавне фальшування результатів у другому турі виборів привели до масових протестів у містах Західної України, Києві й ряді інших міст і обласних центрів, які вилились у Помаранчеву революцію і привели до поразки Віктора Януковича у президентських виборах 2004 року.

Порушена проти Дмитра Романюка справа по звинуваченню у хуліганстві, була закрита у грудні 2004 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.