5 причин покинути все і переїхати до Івано-Франківська

Ідеальних міст не існує. А особливо українських ідеальних міст. Навіть наша столиця і та посіла 10 місце із самого кінця у нещодавному рейтингу найбільш придатних міст для життя, згідно з Economist.

Проте є міста, які можуть бути наближеними до вашого ідеалу. Івано-Франківськ може стати одним з них. А любити його можна за таке:

  • Це третє місто України за прозорістю. Що це означає? Це не прозорість повітря чи води, а прозорість дій місцевої влади. Захочеш прийти на сесію депутатів – приходь, ніхто тебе не вижене.Хочеш записати свою дитину у школу в режимі онлайн? Теж без питань.Чи тебе можливо цікавлять протоколи міськрад, то, будь ласка, вони у відкритому доступі.
  • Івано-Франківськ двічі перемагав у конкурсі найкращих міст України, який організовував журнал «Фокус», а саме у 2007 і 2012 роках. Щоб ви розуміли: кількість конкурентів була близько п’ятисот, а до уваги бралося майже все, що впливає на життя кожної людини кожного дня. Це від кількості супермаркетів, шкіл, лікарень, підприємств чи середньої заробітної плати і до екології та рівня злочинності.
  • А ще Івано-Франківськ просто місто-мрія для велосипедистів. Рівнинний рельєф, компактність – це про нього. Окрім того, у місцях з більшим потоком людей, наприклад,  на багатьох центральних вулицях є спеціально відведені місця для представників велосипедного руху. Чого тільки коштує вечірня поїздка велосипедом на доріжці поблизу річки, вздовж набережної.
  • Ті, хто хочуть роботу з більшою заробітною платнею, теж можуть знайти себе у цьому місті. Адже Івано-Франківськ – лідирує на Прикарпатті за кількістю вкладених коштів іноземними інвесторами. А вони якщо вже вкладають кошти в якусь сферу, то платять працівникам дещо більше, ніж українські работодавці.
  • Це найбезпечніше місто. Якщо взяти 10 000 людей у кожному  населеному пункті міського типу і порахувати кількість зареєстрованих злочинів на цих осіб, то саме тут кінцевий результат буде найнижчим.
Читайте також  Через що суд туркмена, якого підозрюють у вбивстві студентки, знову перенесли? ФОТО

Та це лише невелика частинка того, заради чого можна справді покинути своє місто, взяти речі і поїхати до Івано-Франківська. Ну якщо не на постійне проживання, то хоча б туристом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.