На Прикарпатті “секретне село” може стати повноцінним населеним пунктом

У четвер, 7 вересня, в залі засідань Івано-Франківської облдержадміністрації відбулося засідання колегії, зокрема було розглянуте питання статус села Ценжів.

Питання стосувалося безпосередньо до вулиці Богдана Хмельницького. На разі ця вулиця відноситься до Майданської сільської ради. Депутат Тисменецької райради Микола Іваненко пояснив WestNews на якому етапі зараз це питання.

“Надання статусу селу Ценжеву було піднято мешканцями не однаразово, але враховуючи деякі нюанси і недосконалість законодавчої бази,  не було підстав надання статусу селу Ценжеву. Тому з 2008 року ми зверталися у всі які тільки можна інстанції – то отримали негативну відповідь. У 2013 році звернулися, провели всі відповідні процедури, але враховуючи, що до сьогодні не прийнято закон про проведення порядок проведення місцевих референдумів нам також відмовили”, – говорить Микола Іваненко

Також він додав, що в передньому місяці це питання було розглянуте на постійній комісії обласної ради. Мешканці, які проживають на території вулиці Богдана Хмельницького одноголосно проголосували про надання статусу села. Одноголосно було проголосовано і на сесії Майданської сільської ради. Потім розглянуто на анологічній комісії районної ради і депутати в повному складі райради також прийняли позитивне рішення до надання вулиці Хмельницього статусу села Ценжів.

“Враховуючи інші істоиичні матеріали, які надані і розповсюдженні в ЗМІ, люди і депутати з розумінням поставилися до цього. Я розумію, що зараз на теренах України йде велика реформа – децентралізація, але враховуючи такий нюанс, що село Ценжів це військове містечко в якому нічого не можна було будувати. В 2010 було розпорядження, щоб гриф секретності було знято, чим надало можливість мешканцям проводити всі процедури і бути повноправними громадянинами України”, – додає депутат.

Слід зазначити, що це містечко починає відроджуватися вдруге – там розміщений батальйон військовослужбовців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.