П’яний депутат насмерть збив велосипедиста… Те, що трапилось в суді шокувало всю країну

Депутат Кізлівської сільської ради Буського району, керуючи автомобілем ВАЗ 21013 в стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на велосипедиста, який від отриманих травм помер на місці ДТП. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, передає Корупція.Інфо

Дорожньо-транспортна пригода сталася 18 липня 2016 року. Депутат Кізлівської сільської ради, який працює ветеринарним фельдшером в приватній фірмі та навчається у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння на автомобілі ВАЗ 21013 близько 20:45 на автодорозі між м. Буськом та смт Красне Львівської області збив велосипедиста, який їхав в попутному напрямку. Від отриманих травм велосипедист загинув на місці.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, повністю відшкодував завдану родині загиблого шкоду, просив не позбавляти його волі. У свою чергу, родичка загиблого просила суд врахувати те, що депутат повністю відшкодував їй матеріальні та моральні збитки, завдані злочином, жодних претензій до нього немає, він перед нею вибачився і вона прийняла його вибачення. Просила не призначати йому покарання, пов”язане з реальним позбавленням волі. Також депутати Кізлівської сільської Ради просили передати їм колегу на поруки.

Враховуючи це, Буський районний суд Львівської області засудив депутата за ч.2 ст.286 КК України до чотирьох років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. Проте звільнив від відбування основного покарання, призначивши йому іспитовий строк два роки.

Головне фото – ілюстративне.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.