Українці не будуть платити за “сусіда”

Із-за несвоєчасного надання жителями показань лічильників, плата за ЖКП буде нараховуватися за нормативами.

Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою було врегульовано механізм розподілу розрахунків за житлово-комунальні послуги в багатоповерхових будинках з різними типами лічильників, передає прес-служба віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка, передає Ukr.Media.

“Ми навели порядок у системі розрахунків для тих випадків, коли багатоповерховий будинок має вузол обліку тепла, а в самому будинку всі або частину квартир обладнані квартирними лічильниками. У минулому році в місті Києві виникали ситуації, коли власник з квартирним лічильником не вчасно надавав показники постачальнику послуг ЖКП, тому його платіж розподілявся на всіх інших мешканців будинку. Ми врегулювали це питання.

Тепер у разі несвоєчасного подання показників квартирних лічильників, пошкодження пломб – плата споживача за споживання теплової енергії, гарячої та холодної води буде нараховуватися за нормативами споживання. Раніше такого механізму у постачальника послуг не було. Тому дисциплінованим у сплату ЖКП споживачам не доведеться платити за сусіда”, – цитує прес-служба слова Геннадія Зубка.

За словами віце-прем’єра, такий порядок буде діяти до набрання чинності закону україни “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який регулює подібні ситуації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.