Франківські педагоги краще поїдуть в Польщу на полуницю, аніж підуть працювати в дитячий садок, – Олексій Кайда

В Угорниках готуються до відкриття нового дитячого садочка, проте виникла проблема з кадрами.

На оперативній нараді в міського голови секретар міськради Оксана Савчук повідомила, що штат нового ДНЗ досі не укомплектований, пишуть Версії.

«Дитячий садочок в Угорниках шукає вихователів, які мають дошкільну освіту. Готовий приймати на роботу всіх, хто хоче працювати з дітьми, – розповіла Оксана Савчук. – Виявляється, в нас є проблема з кваліфікованими вихователями, а не тільки з робітниками та технічними працівниками». «А кажуть, що в нас безробіття», – зауважив Олексій Кайда.

Посадовці відмітили, що в місті є вищий навчальний заклад, де готують спеціалістів в цій галузі. «Прикарпатський університет в нас масово випускає педагогів. Але, на жаль, педагоги не йдуть працювати в дитячі садки», – відмітила секретар міськради.

Олексій Кайда зауважив, що випускники частіше вибирають заробітки закордоном, аніж роботу за спеціальність в рідній країні.

«Чомусь педагоги вважають за краще поїхати на три місяці в Польщу на полуницю. І там свої навики і витрачені державою кошти реалізовувати на польському ринку», – обурився заступник мера.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.