МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ! Знайомтесь, це – АЛЛА КУЧЕР. Вона забрала у бійців АТО 1 млн гривень, виділені на їхнє лікування!

НЕХАЙ ЇЇ ЗНАЮТЬ ВСІ!!! Знайомтесь, це – АЛЛА КУЧЕР. Вона забрала у бійців АТО 1 млн гривень, виділені на їхнє лікування!

Директор санаторію «Джерельце» Алла Кучер привласнила понад 1 млн гривень бюджетних коштів.

Київська місцева прокуратура в рамках розслідування, розпочатого за фактом розкрадання бюджетних коштів, повідомила про підозру директорці дочірнього підприємства саніторно-оздоровчого комплексу «Джерельце» акціонерного товариства «Рівненський завод тракторних агрегатів».

Повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У ході досудового розслідування встановлено, що директорка оздоровчого комплексу, через внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, привласнила понад 1 мільйон гривень, виділених на реалізацію бюджетної програми «Заходи психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО».

Дії посадової особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Оперативне супроводження у кримінальному провадженні здійснює Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Нагадуємо, з судової ухвали відомо, що правоохоронці вже допитали 135 учасників АТО, яким нібито надавали послуги психологічної реабілітації на базі «Джерельця» у період з 14 по 31 грудня 2015-го.

«Відповідно до їхніх показань, вони лише надали в СОК «Джерельце» копії необхідних документів та пройшли тестування і анкетування (фактично первинну діагностику, відповідно до специфікації договору №12). Фактично послуги з психологічної реабілітації їм не надавалось», – йдеться в ухвалі.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що 20 психологів, які мали б працювати з бійцями, не надавали послуги з психологічної реабілітації постраждалим учасникам АТО на базі санаторно-оздоровчого комплексу «Джерельце» у той самий період.

Читайте також  На Прикарпатті обікрали скриньки для пожертв на будівництво храму

Втім це не єдині викриття. Правоохоронці з`ясували, що директорка табору планує продати ліжка, тумбочки, матраци та інше майно, яке табір «Джерельце» придбав за грошові кошти отримані від Держслужби АТО у 2015 році.

В канцелярії прокуратури, куди журналістку спрямували за уточненням інформації щодо можливого затримання директорки, не беруть слухавки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.