В Україні змінено процедуру виписування штрафу нерадивим водіям

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий у червні Верховною Радою закон №2109-VIII, що посилює покарання за парковку авто на місцях для інвалідів, передає Ukr.Media.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з документом патрульні поліцейські і інспектори з паркування отримають право штрафувати порушників правил паркування в їх відсутність. Квитанцію про штраф вони зможуть залишити на лобовому склі автомобіля.

Також збільшується відповідальність за необладнання на спеціально відведених майданчиках для паркування місць для інвалідів.

Закон вступає в силу через три місяці з дня його опублікування.

Крім того, законопроект передбачає збільшення розміру штрафів за порушення правил парковки. Зокрема, за несплату стоянки на платній парковці хочуть штрафувати в 20-кратному розмірі від вартості години «простою».

Представники поліції підтримали подібні нововведення, однак юристи вказують на недоробки законопроекту. Зокрема, останні вважають, що депутати повертаються до системи «листів щастя», і штрафувати будуть власників автомобілів, а не того, хто за фактом був за кермом у момент порушення.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.