У серпні українців чекає позачерговий призов до армії

Призовникам покладена матеріальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів.

Президент України підписав указ №178/2017, згідно з яким вже в наступному місяці в армію заберуть молодих людей віком від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Спочатку планувалося, що наступний призов на строкову службу відбудеться в жовтні-листопаді цього року, однак президент прийняв рішення зрушити терміни.

Таким чином, в серпні українців будуть забирати на службу в Національну гвардію, а в кінці року – в Національну гвардію, ЗСУ та Державну спеціальну службу транспорту. Сайт “Сегодня” з’ясував, кого і коли покличуть на службу в армію.

З моменту останнього призову пройшов всього місяць.

У квітні травні на строкову службу в армію забрали більше 14 тисяч українців. 9135 – в Збройні Сили України, 4200 – в Національну гвардію і 800 осіб – до Державної спеціальної служби транспорту. Скільки українців закличуть на службу в наступному місяці, на даний момент невідомо. Терміни призову визначає глава держава, а кількість призовників і бюджет кампанії – уряд.

Днями президент доручив уряду розробити постанову про чисельність призовників та бюджеті призовної кампанії в серпні. До слова, цього року призов одну людину обходився бюджету в 3293 гривні. 3200 з них – разова грошова допомога призовнику (в розмірі двох прожиткових мінімумів) і ще 93 гривні – гроші на підготовку і проведення призову без врахування харчування і витрат на транспорт.

Варто відзначити, що ще в минулому році матеріальна допомога призовникам видавалася в розмірі двох мінімальних зарплат (на даний момент це 6400 гривень), однак після рішення про підвищення мінімалки замість двох мінімальних зарплат взяли рішення видавати два прожиткових мінімуми.

Читайте також  Російські окупанти ракетами обстріляли Бровари, є поранені: відео

Кого можуть призвати до армії в серпні:

Чоловіки віком від 20 до 27 років
Придатні за станом здоров’я
Без судимості
Не проходили військову службу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.