Сьогодні в Україні відзначають День рибалки

Сьогодні, 9 липня, в Україні відзначають День рибалки. В Україні професійне свято працівників рибного господарства – День рибалки – відзначається щорічно у другу неділю липня, починаючи з 1995 року.

В Українській РСР День рибалки відзначався у другу неділю липня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1988 року, повідомляє WestNews.

Рибне господарство України – важливий сектор економіки, сучасний індустріальний комплекс, який дає країні понад 100 найменувань цінних продуктів харчування з океанічної і прісноводної риби та інших дарів моря.

Цей день найчастіше святкують професійні рибалки, проте, сміливо можна стверджувати, що День рибалки – всенародне свято, яке вважають своїм тисячі любителів рибної ловлі, яким це заняття приносить радість і насолоду. Риболовля викликає інтерес навіть у тих, хто знайомий з рибною ловлею лише з розповідей інших.

В ефірі Громадського радіо голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів розповів про цікаві цифри щодо рибної галузі України:
* Любителів рибної ловлі в Україні приблизно 10 мільйонів людей.
* Професійно риболовлею займають 30 тисяч осіб
* В Україні найбільша кількість водойм, яки пристосовані для проживання риби, в Європі
* В рибної галузі — 600 підприємств, з них 500 — які виходять на воду на човнах, близько 100 працюють у сфері аквакультури тобто, вирощують рибу.
* Лідерами споживання серед річкових риб є короп, щука, карась, лящ
* Лідерами споживання серед морських риб є бичок, тюлька, хамса, кілька, піленгас
* З втратою Криму Україна втратила 60 відсотків виловів, морські вилови зменшилися з 260 до 60 тис. тон
* У 2016 році рівень вилову дещо підвищився — 81 тисячу тон риби виловили у внутрішніх водоймах та морях України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.