Дивоцвіт! На Закарпатті розквітла унікальна іранська красуня. ФОТО

В Ужгородському ботанічному саду розквітла Альбіція ленкоранська – напрочуд гарна рослина, яку ще називають шовковою чи іранською акацією.

Ця дивовижна квітка родом із Ірану, і до періоду цвітіння мало чим привертала увагу відвідувачів ботсаду. Зараз же вона вкрилася повітряно-рожевими суцвіттями.

Альбіція ленкоранська належить до виду квіткових рослин родини Бобових. Назву дерево отримало на честь флорентійця Філіппо дель Альбіцці, який у XVIII столітті познайомив Європу з шовковою квіткою.

Поширена в Ірані, Туреччині, на південному сході Азербайджану, Далекому Сході (Китай, Японія, Тайвань), Індійському субконтиненті (Бутан, північна Індія, Непал, Кашмір), у Південно-Східній Азії (М’янма). На території України Альбіція трапляється переважно у Криму. Окремі екземпляри можна побачити виключно у спеціалізованих парках та садах, зокрема, і в Ужгороді – у ботанічному саду.

Якщо погода не завдасть аномальних форс-мажорів, то милуватися чарівним деревом з тисячами квіточок-ліхтариків можна буде ще пару місяців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.